Ovaj prirodni lijek protiv kašlja morate znati – DJELUJE ODMAH!

Porodica i zdravlje
Ovaj prirodni lijek protiv kašlja morate znati – DJELUJE ODMAH!
.

Neugodan kašalj je učestala pojava u ovo vrijeme godine, no jeste li znali da se lijek za njega krije u vašem kućanstvu? Pomoću ovog sirupa izliječite kašalj i vratite svojem tijelu energiju.

 

Naime, lovor ovom sirupu koji liječi suhi kašalj daje poseban okus i ton slatkoće i gorčine, dok mu limun dodaje posebnost kiselosti, a sam šećer “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz tijelo.

 

Sastojci:

– 6 listova lovora

– 2,5 dcl vode

– 6 žlica šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)

– 1 limun

 

Priprema:

U posudi zakuhajte vodu. Dodajte lovor i poklopljeno kuhajte desetak minuta. Nakon što ste izvadili listove lovora, smjesu ulijte u posudu u kojoj ćete pripremati sirup.

U smjesu umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun. Nakon što ste sve dobro promiješali pričekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po žličicu ovog sirupa nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po žličicu uvijek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

Ovaj sirup možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Koristiti ga možete toplog i hladnog.

 

 

PROČITAJTE I:

 

BIZARNI NAČINI LIJEČENJA – Nećete vjerovati čime se nekad liječio kašalj

Kućni lijekovi iz 20. stoljeća su bili krajnje bizarni – od lječenja kokainom sve do lječenja živom.

U današnjem svijetu, mnogi doktori iz prošlih stoljeća bi završili u zatvoru, jer ovo su bili neki od standardnih (bizarnih) načina lječenja u našoj kratkoj ‘modernoj’ historiji.

 

Čekićem protiv psihičkih oboljenja (lobotomija)

Zamislite, odete kod psihijatra, požalite se na psihičke probleme, a on izvadi čekić i alatku za razbijanje leda, zabije vam je čekićem u mozak, malo ‘pročačka’ i odstrani komadić istog. Ono što je sigurno, jeste da više nećete imati psihičke probleme, zapravo nećete imati nikakve probleme, jer vas lobotomija pretvara u biljku.

Najpoznatiji među doktorima koji su vršili lobotomiju bio je Walter Freeman, neurolog koji je diplomirao na Yaleu i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Pennsylvaniji. Svoje pohode nije započeo sa lošim namjerama, ali je postao jedan od najzloglasnijih doktora nakon što je izvršio preko 3.500 lobotomija.

 

Dječiji sirupi sa morfijem ( heroinom, canabisom, opijumom…)

U 19. stoljeću, dječiji ‘umirujući’ sirupi su upravo radili ono što se od njih i očekivalo: mogli su umiriti djecu u roku od par minuta. Kako? Morfijem! Na primjer, svakih 30 grama Mrs. Winslow sirupa sadržavalo je šezdeset i pet miligrama čistog morfija.

Ovakva praska davanja morfija djeci je trajala sve do 1910. godine, kada je izašao opsežan članak u New York Timesu. U njihovom istraživanju, otkrili su da ‘umirujući dječiji sirupi’ sadrže: morfin sulfat, kloroform, morfij hidroklorid, kodein, heroin, opijum i kanabis indica, a ponekad i nekoliko ovih sastojaka zajedno u jednom sirupu.

 

Heroinom protiv kašlja

U prošlim stoljećima, teške droge nisu bile samo za djecu jer su i odrasli su mogli ‘uživati’ u heroinu. Doduše, samo ako kašlju.

Nitko više ne treba govoriti o tome koliko je heroin opasan i koliko jaku ovisnost izaziva, ali ono što malo ljudi zna, to je da heroin zaista pomaže protiv kašlja.. Usput, heroin je izvorno razvila gigantska farmaceutska kompanija Bayer.

 

Živa kao ‘lijek’ za sve

Već stoljećima, živa se koristila za liječenja gotovo svih mogućih i nemogućih bolesti. Ako ste ogrebali koljeno, nema problema – samo utrljajte malo žive na njega. Živa je, kao što znamo,otrovna. Simptomi trovanja živom su bolovi u prsima, srcu i plućima. Zatim kašalj, drhtanje, grčenje mišića, psihotične reakcije, delirium, halucinacije i na kraju suicidalne tendencije. Nije ni čudo da je prije samo 200 godina prosjek životnog vijeka bio 35 godina.

Ne propustite