DOBRODOŠLA, POSLASTICE: ČOKOLADA ZA UBLAŽAVANJE MENSTRUALNIH TEGOBA!

Praktična žena
DOBRODOŠLA, POSLASTICE: ČOKOLADA ZA UBLAŽAVANJE MENSTRUALNIH TEGOBA!
Menstrualni period povećava apetit. Tokom PMS-a smo iritirane i tražimo utjehu u masnim namirnicama ili raznim poslasticama.

Menstrualni period povećava apetit. Tokom PMS-a smo iritirane i tražimo utjehu u masnim namirnicama ili raznim poslasticama. Lijek za ovo stanje je obično čokolada, nažalost, u vrlo malim količinama.

Da li čokolada zaista pomaže? Ona odmah poboljšava raspoloženje, ali nije lijek za teže bolove u donjem dijelu stomaka. Srećom, ovo će se uskoro promijeniti!

Švajcarski proizvođač čokolada “Chocolate mit Herz” upravo je predstavio čokoladu koja ublažava simptome menstruacije. Predstavljena je pod nazivom “Frauenmond” i povezana je sa menstrualnim ciklusom.

Čokolada u svom sastavu sadrži 17 ljekovitih alpskih biljaka. U njoj se nalazi 60% kakaa koji je prirodni afrodizijak i koji oslobađa endorfin u tijelu. Uzimanjem ove poslastice žene će olakšati menstrualne bolove i lakše će se izboriti sa lošim raspoloženjem.

Ovu čokoladu možete otopiti u vrelom mlijeku. Ne razmišljajte o kalorijama, jer jednom mjesečno možete to priuštiti. Definitivno će biti ukusno i prijatno!

Jedinstvena čokolada će se uskoro pojaviti u prodaji u švajcarskim prodavnicama. Nadamo se da ćemo je što prije probati.

“Željeli smo da tih nekoliko dana u toku mjeseca postanu podnošljiviji ženama. Naravno, ovu čokoladu mogu uzimati i muškarci”, rekao je Marc Widmer, predsjednik “Chocolate mit Herz”.

Ne propustite