Muškarci obratite pažnju: Na ovu osobinu muškarca pada svaka žena

Zanimljivosti
Muškarci obratite pažnju: Na ovu osobinu muškarca pada svaka žena
.

U stručnom časopisu "Evolutionary Psychology" nedavno je objavljeno istraživanje koje je objasnilo jednu od vječitih dilema kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti. Istraživanje se sastojalo od dva dijela:

U prvom dijelu istraživanja učestvovalo je 50 osoba koji su reagirali na fotografije od 100 nepoznatih osoba i na osnovu toga odlučivale koje su osobe najprivlačnije. Rezultati su bili jasni-osobe koje su se najviše smijale i imale privlačan osmijeh pridobile su najviše pažnje.

U drugom dijelu testiranja 200 muškaraca i žena, starosne dobi od 20 do 30 godina, imali su zadatak da se upoznaju u toku 10 minuta i na osnovu tog razgovora da odluče ko je njima najsimpatičniji i zbog čega. Iako su odgovori bili različiti, naučnici su zaključili da su najprivlačniji zapravo duhoviti muškarci, ali također i oni inteligentni su imali dosta pozitivnih komentara.

Naravno, treba napomenuti da fizička privlačnost čini jedan jako bitan faktor u svemu ovome, međutim istraživanje je dokazalo da ukoliko muškarac ima smisla za humor, velike su šanse da će upravo on osvojiti sva ženska srca u svojoj blizini. 

Ne propustite