SUPER ŽENE: Mali trikovi kako smanjiti nakupljanje prašine u kući

Praktična žena
SUPER ŽENE: Mali trikovi kako smanjiti nakupljanje prašine u kući
.

Brisanje prašine svima teško pada, jer bez obzira koliko se trudili, ona se uvijek vraća. Međutim, postoji par malenih trikova kako da bar u nekim količinama smanjite nakupljanje prašine u vašoj kući. 

1) Dobro očistite grijalice i klima uređaje, jer se tamo skrivaju velike količine prašine. Naravno, bez obzira koliko čistili kuću, ukoliko se unutar ovih uređaja nalazi prašina, oni će je jednostavno istjerati vani i sav vaš posao je uzaludan.

2) Ne brišite prašinu "na suho", jer će se ona samo razletjeti i premjestiti na neku drugu površinu. Krpica kojom brišete neka uvijek bude vlažna jer se tako čestice prašine zadržavaju na njoj. 

3) Nikada ne nanosite sprej za poliranje direktno na namještaj, jer se na taj način stvaraju mnogi slojevi na namještaju što dodatno privlači prašinu. Rješenje jeste da sprej nanesete na neku krpicu te njome pređete preko namještaja.

4) Obavezno mijenjajte filter na usisivaču, jer oni su napravljeni upravo da hvataju čestice prašine. Međutim, ukoliko ih ne čistite, prašina se jednostavno zadržava na njima i prilikom korištenja istog samo se širi u prostoru i skuplja na namještaju.

Ne propustite