POLICIJI SE JAVIO SVJEDOK KOJI JE SVE VIDIO SVIJIM OČIMA! VIDIO JE "ČISTAČA" NA MJESTU ZLOČINA: Tvrdi da se ključ Jeleninog ubistva nalazi u svijetlom kombiju!

Region
POLICIJI SE JAVIO SVJEDOK KOJI JE SVE VIDIO SVIJIM OČIMA!  VIDIO  JE "ČISTAČA" NA MJESTU ZLOČINA: Tvrdi da se ključ Jeleninog ubistva nalazi u svijetlom kombiju!
.

Beogradskoj policiji se javio svjedok koji tvrdi da je svojim očima vidio kombi u blizini kanala u kojem je nađeno tijelo Jelene Krsmanović Marjanović i da se ključ misterioznog ubistva pjevačice krije upravo u tom vozilu!
 
- Svjedok je zvao policiju i rekao da zna detalje koji mogu da riješe Jelenino misteriozno ubistvo. Inspektorima je otkrio da je vidio kombi svijetle boje između kanala i glavnog puta u naselju Crvenka. Bio je izričit da je kombi vidio u noći između 1. i 2. aprila 2016. na kolskom putu koji vodi od kanala u kojem je nađeno Jelenino telo do glavne saobraćajnice u naselju Crvenka - navodi naš izvor blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti.

Isti kombi je, prema riječima sagovornika, viđen i 1. aprila 2016. u dvorištu Marjanovića.
 
- Očevidac zna tačan model i tablice kombija, ali je bio izričit da će to saopštiti ukoliko bude pozvan da svjedoči. Osoba čiji se identitet drži u tajnosti samoinicijativno se javila policiji i izrazila spremnost da otkrije nove detalje. Svjedok je rekao da zna ko je, navodno, vidio Jelenu u subotu, 2. aprila 2016, nekoliko sati prije nego što je prijavljen njen navodni nestanak. Svjedok tvrdi da zna ko je izjavio da je pio kafu u subotu ujutru sa Jelenom i Zoranom u njihovoj porodičnoj kući u Borči. Naveo je samo da je riječ o njihovom bliskom prijatelju, koji je često boravio kod njih. Ako se izuzmu članovi porodice Marjanović, prijatelj je, navodno, posljednji vidio Jelenu živu - otkriva naš sagovornik. 

- Očevidac se prije nekoliko mjeseci javio policiji, ali mu je tada, navodno, rečeno „da će ga pozvati”. Hapšenje Zorana Marjanovića ga je ohrabrilo da se ponovo javi. On je izričit da se u tom vozilu kriju tragovi koji će riješiti zločin! Iskazao je sumnju da je Jelenino tijelo prebačeno u noći s petka na subotu, najvjerovatnije u tom kombiju, i da su ubica i njegovi pomagači neposredno nakon zadavanja udaraca dovezli tijelo na nasip i bacili leš. Svjedok nije želio da otkrije kako se obreo na nasipu baš u tom trenutku i šta je radio tamo, ali je bio izričit da će svjedočiti pod punom krivičnom, materijalnom i moralnom odgovornošću - kaže izvor.
 
Umotana u tkaninu
 
Dio prikupljenih dokaza ukazao je da je tijelo poslije udaraca umotano u tkaninu, prensi Kurir.
 
- Jelena je uvijena u tepih ili neku tkaninu, dok je njeno lice do transporta na nasip ostalo u lokvi krvi. Tijelo nije moglo da se ubaci u putnički automobil, već isključivo u veće vozilo, kao što je kombi, jer je bilo u ispruženom položaju. Tkanina je upijala krv u dovoljnoj mjeri da spriječi širenje na majicu. Prilikom transporta od nasipa do Instituta za sudsku medicinu tijelo je toliko iskrvarilo da su njene dvije majice bile potpuno natopljene krvlju! - pokazala je istraga.
 

Ne propustite