Eksplozija u regionu: MUŠKARAC SE RAZNIO BOMBOM

Region
Eksplozija u regionu: MUŠKARAC SE RAZNIO BOMBOM
.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je izvijestila da je oko 17.30 sati zaprimljena je dojava građanina koji je naveo da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu, te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo.

Zadnje informacije: 

 

20.31 - Policija je obavijestila javnost o eksploziji na plaži, kako je na terenu protueksplozivna ekipa i da je uviđaj u toku, ne navodeći da ima poginulih ili ozlijeđenih. Neslužbeno 24sata doznaje kako je muškarac koji se raznio 1963. godište, te da je navodno bio pomorac.

 

Prethodno se,  prvo  začula jedna eksplozija u autu u kojem je bio muškarac, sve se zacrvenilo, a nakon toga se čula i druga, ali manja eksplozija.  Nakon eksplozija, policija je autima došla na taj dio plaže gdje su farovima osvjetljavali teren.  Muškarac je bio u autu oko 30 metara udaljen od kafića na plaži. 

Navodno je ukupno imao tri bombe, jednu je držao u ruci bez osigurača, a druge dvije su navodno bile u autu.  Sve je počelo u 17.30 sati kada je muškarac u kafiću rekao da ima bombe. Malo pomalo, sve ljude su evakuirali van, tako da nije bilo taoca.

Muškarac se, nakon dolaska policije, cijelo vrijeme polagano vozio u autu naprijed nazad. Od plaže cestom uzbrdo do izlaza na glavnu cestu, tamo bi stao pa bi se opet vratio na plažu. Nedugo prije eksplozije, upalio je nakratko četiri žmigavca, to je trajalo neke tri sekunde.

Vjerojatno je to bilo upozorenje da se nitko ne približava jer je ubrzo nakon toga uslijedila detonacija.  Nije poznato što je muškarca natjeralo na ovaj čin, kao ni njegov identitet, tek da je od ranije poznat policiji. Još nema službene potvrde da je muškarac mrtav.

 

Na terenu su i vatrogasci i Hitna pomoć. Blokirane su sve ulice prema poznatom kupalištu

Ne propustite