MUČNA SVAĐA ZBOG (NOVCA) KEMALA MONTENA: Već godinu dana koristite ime mog djeda za samopromociju, sramite se!

Show
MUČNA SVAĐA ZBOG (NOVCA) KEMALA MONTENA: Već godinu dana koristite ime mog djeda za samopromociju, sramite se!
.

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjevača, glazbenika i kantautora Kemal Monteno preminuo je nakon teške bolesti prije gotovo tri godine, a njegove su unuke sad optužile bračni par Jusić da već godinama iskorištavaju njegovo ime.

 

Lora Monteno objavila je na Facebooku podužu objavu u kojoj proziva Paulu i Đelu Jusića Jr., koji stoje iza osnivanja Udruge Kemal Monteno, da su smrt njezinog djeda iskoristili za samopromociju, piše Dnevnik.hr. Lora se na početku sarkastično zahvalila obitelji Jusić na kojekakvim pomoćima nakon smrti Kemala, a nastavila je u prilično oštrom tonu:

 

Osnovali ste Udrugu Kemal Monteno s ciljem zaštite lika i djela Kemala Montena dok već skoro godinu dana gledam kako zloupotrebljavate isti taj lik i djelo ali opet kako da vam zamjerim kad ste toliko toga učinili gdje bi mi bili da nije vas. Što se tiče vaših troškova oko osnivanja udruge jel vam neko rekao da si ne uzmete te silne pare koje ste nesebično potrošili? Jesmo li mi vas zvali i molili da osnujete udrugu? … Izvinjavamo se što pare od koncerta nisu otišle vama i što smo se zbunili svi i greškom koncert nazvali Kemo i prijatelji, naziv je bio Paula, Djelo i njihovi prijatelji. Još lijepih momenata desilo se upravo radi vas, naime na drugom koncertu osnovanom od strane udruge vi ste uspjeli izmoliti i gradonačelnika Zagreba, gospodina Milana Bandića, da mojoj baki Branki uruči cvjeće, kako ste ga uspjeli nagovoriti još uvijek ne mogu da shvatim, mislim da je to uradio samo radi vas jer kao i mnogi ostali on nije poznavao Kemu. Rekli ste nam da jako puno izvođača ima ružno mišljenje o nama i da su vama lično rekli da oni dolaze na koncert radi vas, radi Paule i Djele, ne radi Keme nego radi vas dobri ljudi! … Sram vas bilo za sve što ste izgovorili i za ovo što već godinu dana koristite ime mog djeda kojeg sam voljela najviše na svijetu da se promovirate! Jeste li vi imali dedu, mogu li ja onda imati neke koristi od njega i njegove smrti?’, pita se Lora.

 

Na stranicama Udruge Kemal Monteno na Facebooku bračni par Jusić objavio je odgovor objasnivši da su bili bliski prijatelji koji su međusobno jedni u druge imali puno povjerenja.

 

Kako bismo ih zaštitili kao obitelj, sugerirali smo im da se osnuje Udruga s Keminim imenom, da se njeguje uspomena na njega i da se svima pokaže koliko je veliki glazbeni opus ostavio. Mi smo pripremili i izradili svu potrebnu dokumentaciju, u našem studiju bez naknade ustupili uredsku prostoriju udruzi i sami isfinancirali u potpunosti sve troškove registriranja i otvaranja Udruge, a na sve vodeće funkcije u Udruzi smo imenovali svih 5 članova obitelji Monteno. Sa željom da to bude prije svega njihova udruga koja nosi ime njihovog oca, supruga i djeda, Đelo i ja smo učinili sve da ih zaštitimo, a da svojim znanjem obzirom da smo dugo u glazbenim, producentskim i estradnim vodama, pomognemo koliko god možemo’, napisali su i dodali:

 

Stoput smo naglasili i Đelo i ja da mi nismo menadžeri. Osjetili smo moralnu obavezu da dostojno obilježimo Kemin prerani odlazak. Srcem i dušom. S puno prolivene krvi i znoja. I nije nam žao. Bez kalkulacije. Čiste duše i što je najvažnije čista obraza. Što se u glavama Montenovih dogodilo neka bude na njihovoj duši. Njihovim postupcima zgrožene su sve kolege, svi koji su u ove dvije godine sudjelovali u koncertima. Niti jednog jedinog pjevača koji je sudjelovao u ove dvije godine na koncertima za njihovog oca, muža i djeda nisu nazvali telefonom i zahvalili im se na sudjelovanju. Dovoljno je samo napomenuti da Kemine unuke Lora i Lajla nisu došle niti na prvi, a niti na drugi koncert svom djedu u čast, mada smo ih uvjeravali da bi bilo jako lijepo da cijela obitelj prisustvuje koncertu i radi Kema, a i radi drugih izvođača.

 

 

Ne propustite