Magarac "grickao" luksuzni automobil i napravio štetu od 34.000 eura

Zanimljivosti
Magarac "grickao" luksuzni automobil i napravio štetu od 34.000 eura
.

Vlasnik jedne farme magaraca u Fogelsbergu u Njemačkoj, suočen je sa mogućom novčanom kaznom od 6.000€, jer  je njegov ljubimac izgrizao luksuzni sportski automobil "meklaren 650S spajder", koji je bio parkiran pored ograde pašnjaka, prenose njemački mediji.

Markus Zan, njemački biznismen, parkirao je svoje vozilo neposredno pored ograde, ali tek kasnije je primjetio da jedan magarac "gricka" zadnji branik njegovog automobila.

Magarac nazvan Vajtus je na Zanovom automobilu napravio štetu od 34.000€, a osiguranje je odbilo da plati čitav iznos, uz obrazloženje da je i Zan djelimično kriv što je parkirao luksuzni automobil uz samu ogradu pašnjaka, prenosi "Dejli mejl".

Zan je izjavio da postoji i "smiješna strana priče", ali se ipak odlučio da od vlasnika farme putem suda traži preostalih 6.000€ koje mu osiguranje nije isplatilo. "S obzirom na boju automobila, magarac je očigledno pomislio da je 'naletio' na džinovsku šargarepu", rekao je Zan.

Sud u njemačkom gradu Gisen danas donosi presudu, a kako prenose njemački mediji, vrijednost Zanovog automobila je u procjeni 300.000€.

Ne propustite