OTKRIVENA POZADINA JEZIVOG UBISTVA: Htio da smiri pijanog druga, a ovaj ga IZREŠETAO

Region
OTKRIVENA POZADINA JEZIVOG UBISTVA: Htio da smiri pijanog druga, a ovaj ga IZREŠETAO
.

Vladica Pušica (32) prekujčer je pijan pištoljem ubio svog poznanika Sašu Ćubovića u restoranu brze hrane u Čačku, jer ga  je ovaj zamolio da se ne svađa sa svojom djevojkom.

Svjedoci stravičnog zločina kažu da je Pušica prišao Ćuboviću i hladnokrvno ga izrešetao sa šest hitaca u glavu i grudi, nakon čega se sam predao policiji. 

Izvor iz istrage kaže da su sigurnosne kamere snimile sve što se dešavalo u restoranu kobnog jutra i da se još prikupljaju iskazi svih očevidaca krvavog pira.

- Prema izjavama očevidaca, Saša je u nedelju ujutro oko šest sati s prijateljem ušao u restoran kako bi doručkovao. Tamo je već sedeo Pušica, poprilično pijan, doručkovao je sa devojkom. Saša se najpre pozdravio s Vladicom, a zatim je s prijateljem seo dva stola dalje od njega. Nekoliko minuta kasnije, Pušica je počeo da se svađa sa djevojkom, galamio je. Svjedoci su rekli da mu je Saša rekao samo da nije u redu da se svađaju u restoranu. Tad je Pušica mirno prišao Sašinom stolu, izvadio pištolj, opalio mu jedan metak u glavu, a potom još pet u tijelo. Vladica je potom otišao kući, odakle je pozvao policiju i predao se - kaže naš izvor iz istrage.

Ovo jezivo ubistvo šokiralo je Sašine rođake i prijatelje, pogotovo jer je on samo površno poznavao Vladicu i nije imao nikakve neraščišćene račune s njim.

Sašinog starijeg brata Ivicu vijest o tragediji je stigla u Španiji, gde je otputovao zbog posla. Sašin otac je zbog porodičnog biznisa takođe na putu, pa porodica još nije odredila mjesto i datum sahrane.

- Sašin otac Milojko se godinama bavi transportom robe kamionima po Evropi, a vremenom je i sinove uveo u posao. On je kamionom trenutno u Sloveniji, a Ivica, stariji sin, u Španiji. Svi čekamo njihov povratak u Čačak. Nikome nije jasno zašto se Saša uopšte javio tom Pušici, s kojim se nikada nije družio i koji je više vremena proveo po zatvorima nego na slobodi - priča Nemanja, rođak porodice Ćubović.

Prijatelji kažu da su roditelji ne mogu da dođu sebi od šoka.

– Saša nije bio iz tog svijeta, nije imao ni najmanje dodirne tačke sa kriminalnim miljeom. Bio je omiljen u društvu i poznavao je puno ljudi u gradu. Zog toga je vjerovatno iz najbolje namjere prišao ubici da ga pozdravi. Kako se taj momak šeta sa oružjem po gradu? Šta radi policija? Takvi su tempirana bomba, a Saša je platio ceh nečijeg ludila i neuračunljivosti – pričaju rođaci ubijenog momka.

Vladica ima debeo dosije u policiji, a sredinom avgusta je ranjen u klasičnoj sačekuši ispred svog stana u Topličkoj ulici u Čačku. Policija veruje da taj napad nema nikakve veze sa ubistvom Ćubovića.

Vladica Pušica je izjavio da je pištolj kojim je izvršio ubistvo nabavio pet dana prije ovog događaja i da ga je kobne večeri sve vrijeme nosio repetiranog za pojasom.

– Svjestan sam da sam kriv jer sam ubio normalnog, nedužnog čovjeka i zbog toga mi je veoma žao. Iskreno se kajem– naveo je Pušica u svom iskazu, prenosi Moravinfo.

 

Ne propustite