ČOVJEK ŠTRUMPF: Pokušao postati besmrtan, a završio ovako.. (VIDEO)

Zanimljivosti
ČOVJEK ŠTRUMPF: Pokušao postati besmrtan, a završio ovako.. (VIDEO)
.

Pol Karason je 2008. godine po prvi put prihvatio da se pojavi na televiziji, ne da gostuje-već pojavi, jer je na određeni način bio zdravstveni fenomen. Pol je od glave do pete bio plav.

Zbog jake nijanse plave, koja je dolazila do izražaja od njegove sijede kose, mnogi su ga poredili sa štrumpfovima.  Međutim, većinu svog života Karason je izgledao kao i drugi ljudi, imao je svijetao ten i riđu kosu. A onda je, u jednom trenutku, vidio reklamu u magazinu u kojoj je osušena ljubičica vraćena u život zahvaljujući posebnom rastvoru - jonima srebra u vodi.

Karason je odmah kupio reklamirani uređaj kako bi sam pravio koloidno srebro - u pitanju je proces kada jedna supstanca biva rasuta kroz drugu - i uskoro je konzumirao velike količine ovog rastvora u nadi da će tako poboljšati svoje zdravlje i živjeti vječno. Nakon nekoliko godina korištenja napitka, Karason je razvio stanje koje doktori nazivaju argirija - plavljenje kože.

Ovaj poremećaj izazvao je veliki broj jona srebra u tijelu koji reaguju kada su izloženi sunčevoj svjetlosti. U pitanju je rijetko stanje za koje nema lijeka i najčešće je krivac pretjerana upotreba koloidnog srebra. Kada je efikasnost ovog tretmana u pitanju, stručnjaci su podijeljeni jer zaključak svakog istraživača u velikoj mjeri zavisi od toga kojim izvorima vjeruje i kako tumači svoja lična iskustva.

Karason je u emisiji izjavio da je imao problema sa kiselinom u stomaku, ali da je nakon uzimanja koloidnog srebra ona nestala za manje od 3 dana. Ipak, Karason je preminuo 2013. godine od moždanog udara koji nije bio povezan sa argirijom. Poslednjih godina života imao je velikih problema zbog boje kože, ali to ga nije sprečilo da nastavi da uzima koloidno srebro do samog kraja.

Ne propustite