Majka u kafiću tukla štakom SINA, branila ga policija

Region
Majka u kafiću tukla štakom SINA, branila ga policija
.

U svom iskazu na križevačkom Prekršajnom sudu, majka se branila rekavši da je problem u sinu koji je skoro stalno pijan, ne da joj mira i gotovo svakodnevno ju uznemirava.

Ženi (88) iz Križevaca početkom ožujka ove godine dozlogrdilo je opijanje njezinog sina (55) pa ga je odlučila spriječiti da uđe u lokalni kafić. On je već bio pijan i u krvi imao 1,2 promila, a kad se htio vratiti u bar pred njim ga je dočekala majka koja ga je štakom udarila nekoliko puta.

No, to ga nije spriječilo da uđe, a majka ga je nastavila tući. U međuvremenu je stigla i policija pa je 55-godišnjaka obranila od daljnjih napadaja starice, piše ePodravina. U svom iskazu na križevačkom Prekršajnom sudu, majka se branila rekavši da je problem u sinu koji je skoro stalno pijan, ne da joj mira i gotovo svakodnevno ju uznemirava. Dodala je da je sin udovac, a s njima živi i njegov sin.

Napomenula je da je stara, za par dana će imati 88 godina, teškog je zdravstvenog stanja, boluje od šećerne bolesti, astme, osteoporoze…

Sucu je rekla da ju je sin toliko uznemirio svojim ponašanjem da ga je zaista htjela udariti štakom, no tvrdila je da ga je promašila. Ali, sud je temeljem dokaza i iskaza svjedoka utvrdio da se sa sigurnošću ponašala nasilnički, a sin nije zadobio vidljive ozljede pa nije ni tražio liječničku pomoć.

Nakon obavljenog razgovora okrivljenica je puštena, a sudac ju je, uzimajući u obzir obiteljsko i imovinsko stanje, stariju dob te nekažnjavanost kaznio najblažom kaznom. Za nasilje u obitelji dobila je novčanu kaznu od 500 kuna, no ako plati iznos od 333 kune u roku od 90 dana, smatra se da je kazna plaćena u cjelini. 

 Nije poznato je li platila kaznu jer je okrivljenica u međuvremenu preminula.

 

Ne propustite