Baždarević: Želimo pobjedom završiti kvalifikacioni ciklus

Sport
Baždarević: Želimo pobjedom završiti kvalifikacioni ciklus
.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević večeras je u Talinu uoči posljednjeg kvalifikacijskog meča za SP u Rusiji naredne godine, istakao da od tima očekuje da pruži maksimum.

- Iako su Estonci, kao  i mi, ostali bez šansi da se kvalifikuju za baraž, nama je ova utakmica izuzetno važna. Siguran sam da će i protivnik dati sve od sebe da pruži dobru utakmicu i da na najbolji način završi ovaj kvalifikacioni ciklus. Uložit ćemo posljednji atom snage za povoljan rezultat - istaknuo je Baždarević.

Dodao je da je Ognjen Vranješ povrijeđen i da neće biti u konkurenciji, ali se nada da će ostali igrači biti spremni.

- Tražit ćemo najbolji sastav. Igrat će oni koji su najodmorniji i najsvježiji. Na teren će izaći onih 11 igrača koji su u ovom trenutku najspremniji i koji će zdravstveno biti u punom kapacitetu kako bismo ostvarili povoljan rezultat - poručio je selektor.

Prvi golman bh. tima Asmir Begović je izjavio da je svaki nastup za reprezentaciju veoma bitan za igrače, stručni štab i Savez.

- Želimo da završimo kvalifikacije na najbolji način, popravimo atmosferu i skupimo bodove koji će nam značiti za Ligu nacija naredne sezone - kazao je Begović.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su večeras obavili trening, a susret s Estonijom na programu je sutra u 20.45 sati na A. Le Coq Areni, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Ne propustite