Kako do savršene figure za samo JEDAN MINUT DNEVNO..

Zdrav život
Kako do savršene figure za samo JEDAN MINUT DNEVNO..
.

Prestanite da radite čitave serije vježbi i zamijenite ih jednom, najefikasnijom, koja vam uz sve to neće oduzeti mnogo vremena. U pitanju je izdržaj.

Na samom početku vježbanja, kako biste  stekli rutinu, počnite lagano sa 2-3 serije izdržaja od po 30 sekundi. Kako vrijeme bude prolazilo, vaše tijelo će postati jače i onda ćete moći da povećavate vrijeme izdržaja i broj serija u kojima ćete raditi ovu fenomenalnu vježbu.

plank

 

Ova vježba obezbjeđuje aktiviranje svih grupa mišića i čini ih jačim. Ono što radi za tijelo je pravo čudo i zbog toga ćete je sigurno praktikovati svakog dana, jer izdržaj jača mišiće cijelog tijela. Što smo stariji naš metabolizam se usporava, a treneri preporučuju da na njega utičemo ovom vježbom. Na taj način sagorijevate više kalorija nego radeći klasične trbušnjake, te se ova vježba preporučuje najviše onima koji dosta sjede na poslu.

Ukoliko ste primijetili da vam se držanje tijela promijenilo, da su vam ramena povijena i kičma iskrivljena, odmah počnite da vježbate izdržaj. Kada se pravilno izvodi, on aktivira mišiće zadnjice, stomaka, ramena i leđa. Kada ojačate ove mišiće, vaše držanje biće opet pravo kao strijela. 

side77

Ovom vježbom pored snage vaši mišići dobiće i na elastičnosti. S obzirom na pozu koju zauzimate i mišiće koje aktivirate, oni će se lagano istezati i postaće elastični. Za one koji traže veći izazov, dobra ideja je i izdržaj u stranu. 

Svi koji treniraju jogu znaju koliko su vježbe u njoj dobre i za duh, a ne samo za tijelo. Na prostirci se pored fizičkog, često dešava i mentalno oblikovanje. Izdržaj vas stavlja u poziciju da morate da pazite i na držanje tijela, ali i na disanje. Mnoge ovo dovodi do opuštanja i promjene raspoloženja.

Ne propustite