Većina žena griješi-Nije kriva šminka, krive smo MI

Moda i ljepota
Većina žena griješi-Nije kriva šminka, krive smo MI
.

Žene najčešće prave par ogromnih grešaka kada kupuju šminku, ali nastavljaju da je koriste, iako su svjesne da je pogrešna za njih. Evo kada trebate ponovo da posjetite parfimeriju i poklonite nekoj drugarici šminku koju više nećete koristiti. 

PUDER- Nema ništa gore od linije uz sami korijen kose ili različite boje vrata koja se vidi kada nanesete pogrešnu nijansu pudera. Ovo je jedan od najčešćih problema sa kojim se većina žena suočava, umjesto da se posavjetuju sa prodavačicom i kupe puder koji odgovara njihovom tenu. 

puder

MASKARA- Dobra maskara treba da ostane na vašim trepavicama cijeli dan i da pri tom nema crnih tragova oko očiju. Ako se maskara ljušti i razmazuje onda je pravo vrijeme da je zamijenite kvalitetnijom.

KOREKTOR- Glavna svrha korektora jeste da pokrije podočnjake i druge nepravilnosti na vašoj koži. Kako starite trebate da mijenjate proizvode koje koristite u ove svrhe, jer se mijenja i tekstura kože, pa podočnjaci postaju jači i slab korektor nema šanse protiv njih.

ruz

RUŽ- Većina žena voli istaći svoje usne, međutim ako se dešava da vaš ruž za usne stvara ružne nabore ili isušuje vaše usne, pravo je vrijeme da nabavite novi. 

OLOVKA ZA OČI- Ako vam cijelog života olovka za oči stoji samo 5 minuta na mjestu onda cijeli život kupujete pogrešnu olovku. Vjerovali ili ne, olovka može da traje cijeli dan.

Ne propustite