HAOS U REGIONU: Olujni vjetar i do 120 kilometara na sat OBARAO STABLA, LOMIO GRANE, RUŠIO SAOBRAĆAJNE ZNAKOVE!

Region
HAOS U REGIONU: Olujni vjetar i do 120 kilometara na sat OBARAO STABLA, LOMIO GRANE, RUŠIO SAOBRAĆAJNE ZNAKOVE!
.

Gradovi na crnogorskom primorju, posebno Herceg Novi i Budva, su na udaru olujnih vjetrova jačine i do 120 kilometara na sat.

 

U Herceg Novom najviše posla imaju službe Komunalne policije i Komunalno-stambenog preduzeća, te Služba zaštite i spašavanja, koja je od jutros angažirana na saniranju posljedice vjetrovite noći.

 Jak istočni vjetar koji je u prosjeku od ponoći do jutros duvao brzinom između 90 i 120 kilometara na sat, na čitavom potezu od Igala do Kamenara obarao je stabla, lomio grane, na nekim lokacijama porušio saobraćajne znakove i oštetio stubove za struju.

 - Najbitnije je da su putevi prohodni i nema zastoja saobraćaja - kaže načelnik Komunalne policije Marija Andrić, piše Srna.

Najjači udar ovog vjetra bio je jutros u 6.30 sati i iznosio je 122 kilometra na sat, podaci su Hidrometeorološke službe u Igalu. Načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović potvrdio je da su vatrogasci u četiri sata jutros morali da isjeku drvo koje je palo kod restorana "Parma" i uklone ga, kao i u autokampu kod rijeke Grđevica u Budvi, gdje je, takođe, palo drvo.

 I dok se mještani primorskih gradova bore sa jakim vjetrom, mješatni sjevernog dijela Crne Gore imaju velike probleme sa snijegom i nestankom električne energije.

Ne propustite