KAKVA ŠOKANTNA INFORMACIJA! Rak nikad nije prva bolest, prije njega se javlja OVA, koju možete izliječiti!

Porodica i zdravlje
KAKVA ŠOKANTNA INFORMACIJA! Rak nikad nije prva bolest,  prije njega se javlja OVA, koju možete izliječiti!
.

Kineska medicina otkriva.


Kineska medicina pokazuje da se prije pojave raka debelog crijeva u našem organizmu, javlja kamen na žuči, predskazujući da nas čeka kobna bolest. Stoga, ako ne želite da dobijete rak, na vrijeme izbacite kamen iz žuči.


 
Rak nikad nije prva bolest koja se javlja – kaže kineski lekar dr Lai Čiu Nan, navodeći da, obično, ima mnogo drugih problema koji dovode do raka. Prema njegovom istraživanju, obično ljudi koji oboljevaju od raka, imali su već kamenje u žuči.

Jedan od simptoma kamenja u žuči jeste osjećaj jake sitosti nakon obroka. Imate osjećaj kao da ne možete da svarite hranu. Ukoliko stvari postanu ozbiljnije, javlja se i bol u jetri. Ako mislite da imate kamen u žuči, najbolje bi bilo da primijenite ovu drevnu kinesku metodu.


Smatra se da je ova kineska metoda takođe dobra i za jačanje jetre, pošto su jetra i žučni mjehur usko povezani.


Kako izbaciti kamen iz žuči kroz stolicu:

 

1. Prvih pet dana unosite četiri čaše soka od jabuke svakog dana ili pojedite bar 4-5 jabuka. Sok od jabuke omekšava kamen žuči. Tokom tih 5 dana možete normalno da jedete.

2. Šestog dana nemojte večerati. Tog dana u 18h uzmite kašičicu epsom soli (magnezijum sulfata) sa čašom tople vode. Zatim, to isto učinite i u 20h. Magnezijum sulfat otvara žučni mehur. U 22h popijte 5-6 kašika maslinovog ili susamovog ulja, sa isto toliko sveže iscijeđenog soka od limuna. Dobro pomiješajte i popijte. Ulje će podmazati kamenje i olakšati njihov prolazak.

Sljedećeg jutra, u vašoj stolici bi trebalo da se nađe zeleno kamenje, koje obično pluta.

Čak i ako nemate simptome kamenja u žuči, ne bi bilo loše da probate ovu prirodnu terapiju jer čišćenje žučne kese ne može da škodi.

 

 

BONUS ČLANAK : KAKO SE RIJEŠITI GLJIVIČNE INFEKCIJE

Ako ste se i ove godine zbog pojačanog znojenja ili mokrog kupaćeg kostima s godišnjeg odmora vratili s gljivičnom infekcijom koju i dalje vučete, znajte da niste jedini.

 

A ukoliko ne znate niti jedan prirodni lijek, slobodno se oslonite na cimet čije dvije aktivne supstance, eugenol i cinamaldehid, imaju jako antigljivično dejstvo.

U posudu u kojoj vrije voda (četiri šoljice) stavite osam štapića cimeta (oko 10 cm) i kuhajte 10 minuta.

Sklonite sa vatre pa neka štapići u njoj odstoje još sat. Povremeno pijte pripremljeni napitak.

 

 

PATITE LI OD POJAČANOG ZNOJENJA: A da li znate razliku između osipa i GLJIVIČNOG OBOLJENJA?

Crvenilo ispod pazuha najčešće je uzrokovano iritacijom kože hemikalijama i brijanjem, ali ponekad može biti i riječ o gljivičnoj infekciji.

Pazusi su često vlažni, a s obzirom na to da je riječ o pregibu kože, nije teško izazvati iritaciju i nakupljanje bakterija na tom području.

Osim što predstavlja estetski problem, crvenilo često dolazi u kombinaciji s peckanjem i perutanjem kože što je neugodno i teško ublažiti kao i sve kožne probleme na pregibima

Joshua Zeichner, direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja na odjelu dermatologije u Mount Sinai koji je doktorirao medicinu, za HuffPost objasnio je što je gljivična infekcija pazuha i kako nastaje.

"Gljivična infekcija pazuha izgleda drukčije nego ono na što žene prvo pomisle kada čuju da se radi o gljivičnoj infekciji, a to je vaginalna gljivična infekcija. Gljivice su, naime, vrsta gljive dok je candida vrsta gljivica koje najčešće uzrokuju stanja poput intertriga, dok ostali tipovi gljiva izgledaju kao lišajevi", rekao je Zeichner.

 
"Postoje uvjeti koji su više slični površinskim infekcijama uzrokovanim gljivama koje ne bi trebale biti tamo - poput pazuha", dodao je. Gljivična infekcija pazuha izaziva crvenilo na koži. Karakteristike koje se pojavljuju na koži nazivaju se "satelitskim lezijama" - pojavljuju se u sredini, točno na pregibu, a oko njega crvene točkice koje izgledaju kao maleni "sateliti". 


Gljivična infekcija pazuha pojavljuje se najčešće ljeti kada je zrak vruć i vlažan, a vlagu upijaju pregibi na koži. To stvara idealnu okolinu za stvaranje gljivica. Gljivične infekcije su češća pojava na području ispod grudi, naročito kod žena s većim grudima, ili na području prepona, piše zdravakrava.

 
Gljivičnu infekciju pazuha možeš liječiti s antifungalnom kremom, primjerice klotrimazolom, a infekcija bi trebala nestati nakon nekoliko dana. Ukoliko ne prođe, svakako posjeti svog dermatologa unutar jednog do dva tjedna.

Ne propustite