Ovo je najljepša princeza na svijetu, ali izgled nije sve što krasi ovu ljepoticu... Ona može da se pohvali i ovim

Zanimljivosti
Ovo je najljepša princeza na svijetu, ali izgled nije sve što krasi ovu ljepoticu... Ona može da se pohvali i ovim
.

Ne baca samo njena pojava svijet na koljena, već i njen dobrodušni karakter te neobična životna priča.


 foto
Ameerah Al-Taweel je princeza iz Saudijske Arabije. Rođena je u Rijadu, a nakon razvoda roditelja s majkom se preselila baki. Jedna je od prvih žena koja je u svojoj zemlji odbila prekrivati kosu i nositi tradicionalne haljine koje pokrivaju cijelo tijelo te je uzor mnogim djevojkama iz Saudijske Arabije, ali i šire.
 
 foto1
Crnokosa princeza njeguje elegantan, damski stil dostojan njene titule, no nije samo njen izgled ono što ju ističe u očima javnosti. Ona je uspješna, samostalna i obrazovana mlada žena sa zanimljivom životnom pričom.  
 foto2
 
Pet godina bila je u braku s princom Al-Waleedom bin Talalom, a upoznala ga je kada ga je intervjuirala za novine svoje škole. Nakon razvoda, odlučila se posvetiti obrazovanju, a fakultet je završila u Sjedinjenim Američkim Državama te stekla diplomu iz poslovne administracije. No tu nije kraj njenim uspjesima.
 
 fpoto4
Ljepotica se nakon toga odlučila posvetiti humanitarnom radu u svojoj zemlji, ali i diljem svijeta te je danas na čelu organizacije koja je posvećena borbi protiv siromaštva i osnaživanju žena.

Ne propustite