STIŽE ŽESTOKA PROMJENA: Očekuje se obilna kiša, jak vjetar, velik pad temperature, a bit će i snijega

Region
STIŽE ŽESTOKA PROMJENA: Očekuje se obilna kiša, jak vjetar, velik pad temperature, a bit će i snijega
.

Nakon kiše potkraj utorka i u prvom dijelu srijede, kada je ponegdje bilo i znatnije količine, tokom srijede se djelomice razvedrilo i već počela nova južina, koja je danas bila još izraženija.

Sa sjeverozapada nam već večeras i u noći na petak stiže jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Ponegdje oborina može biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. U najvišem gorju moguć je i snijeg. Očekuje se i osjetan pad temperature - na kopnu i do 10-ak stupnjeva.

U drugom dijelu petka slijedi djelomično razvedravanje sa zapada. Na kopnu vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i srednjem Jadranu zapuhat će umjerena i jaka, poslijepodne mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 19, a poslijepodne od 10 do 15 na kopnu, na Jadranu između 20 i 25 °C.

Za vikend ipak nešto mirnije

Za vikend djelomice sunčano, oblačnije u nedjelju kada može biti mjestimične kiše, osobito u drugom dijelu dana. Početak sljedećeg tjedna djelomice sunčano i uglavnom suho. Bit će hladnije.

Kiše i grmljavine bit će u petak i na Jadranu, pri čemu mjestimice može biti i obilnije oborine. Za vikend smirivanje vremena, uz barem djelomice sunčano vrijeme, ali hladnije. Nova kiša moguća je na sjevernom dijelu u nedjelju. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, koji će u subotu oslabjeti, javlja HRT.

Ne propustite