UŽASAVAJUĆE OTKRIĆE: Jedan detalj povezuje sve masovne ubice I TO NIJE SLUČAJNO!

Šokantno!
UŽASAVAJUĆE OTKRIĆE: Jedan detalj povezuje sve masovne ubice I TO NIJE SLUČAJNO!
.

Nakon nedavnog masakra u Las Vegasu, u kojem je najmanje 59 osoba ubijeno, dok više od 600 povrijeđeno, američki list Time objavio je zanimljivu statistiku.

Naime, jedna stvar povezuje skoro sve masovne ubice u SAD od 1966. do danas. Gotovo svi su - muškarci.

Osim toga, od 1966. do danas u SAD su se dogodila 134 masovna pokolja vatrenim oružjem. U samo tri slučajeva napade su izvele žene.

Kada su i pojedinačna ubistva u pitanju, ni tu situacija nije puno drugačija. I tu su za oko 90 procenata ubistava u Americi odgovorni  muškarci, pri čemu je vatreno oružje korišteno u gotovo 70 odsto ubistava.

pistolj

Za to postoji puno razloga, a Time navodi neke od njih: kompanije koje prodaju oružje u svojim se reklamama obraćaju gotovo isključivo muškarcima, a posjedovanje oružja povezuje se s "mačo" statusom muškaraca. Zanimljivo je i da veliki postotak masovnih ubica ima historiju zlostavljanja žena, ali i da više od pola masovnih pokolja vatrenim oružjem uključuje i smaknuće partnerke.

Gotovo polovina oružja na svijetu koje posjeduju civili u vlasništvu su Amerikanaca, ali ta raspodjela nije ni blizu ravnomjerna. Veliki dio oružja pripada tzv. "super-vlasnicima", grupi koju čine većinom muškarci koji čine samo 3 odsto američke populacije, ali u prosjeku svaki od njih posjeduje čak 17 komada oružja, prenosi "Index".

U analizi se navodi i kako vlasnici oružja svoje slobodno vrijeme posvećuju upravo tzv. "kulturi oružja" - idu u lov, često pucaju u streljani, gledaju TV emisije posvećene oružju... Interesantan je podatak da bijelci u Americi posjeduju više oružja od crnaca, a tzv. "super vlasnici", oni koji gomilaju velike količine oružja, su u najvećim dijelom bijeli konzervativni muškarci.

 

 

Ne propustite