STRAVIČNI DETALJI MONSTRUOZNOG ZLOČINA: Leš majke dvije godine držao na trosjedu, sve zbog OVOG RAZLOGA

Region
STRAVIČNI DETALJI MONSTRUOZNOG ZLOČINA: Leš majke dvije godine držao na trosjedu, sve zbog OVOG RAZLOGA
.

Nakon što je u stanu u Ulici Tina Ujevića na Srdočima, što ga je prije desetak dana poharao požar, pronađeno tijelo koje najvjerojatnije pripada 70-godišnjoj M. U., policija pokušava složiti cijeli mozaik ovog strašnog događaja.

 

Od požara u stanu izgubio se trag i njenom sinu, 42-godišnjem Fabianu U., za kojeg se pretpostavlja da je u međuvremenu pobjegao u Njemačku gdje se i rodio. Vjeruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukta, prije no što je nestao.

 

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, no pretpostavlja se da je preminula barem prije dvije godine, a maksimalno prije pet.

 

Trenutno se doima najvjerojatnijim da je njena smrt nastupila u 2015. godini, što bi značilo i da je barem dvije godine žitelj Srdoča držao u stanu tijelo svoje mrtve majke. Oni koji su je poznavali navode da je nesretna žena bila gluhonijema i, kad su je zadnji put vidjeli, teško pokretna.

 

Zašto je sin zataškao da mu je majka davno umrla i skrivao tijelo pod gomilom smeća, kojeg je i inače pasionirano skupljao u stanu, može se trenutno samo spekulirati, no odgovor bi najvjerojatnije mogao ležati u tome da je ona dobivala, po pričanju ljudi iz susjedstva, njemačku mirovinu koju je on podizao.

 

Dosadašnji nalazi istražitelja govore da vjerojatno nije riječ o ubojstvu, nego je žena preminula prirodnom smrću. Izvori bliski istrazi navode nam da doktori sudske medicine nisu pronašli mehaničke ozljede na mumificiranom lešu, što bi ukazivale da se u pozadini smrti žene nalazi kazneno djelo.

 

Ako ima istine u pretpostavkama da je Fabijan U. – poznatiji pod nadimkom Fabo, kojeg susjedi opisuju kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čovjeka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola – sam podmetnuo požar u stanu što je glasio na njegovu majku, postavlja se pitanje zašto je učinio nešto što je na kraju razotkrilo ono što mu ne ide u korist.

 

Jedna od spekulacija jest da je moguće da je on imao informacije da je skrivanje mrtve majke došlo u opasnost da bude otkriveno pa je odlučio izazvati požar u stanu koji će progutati i njegovu mamu. Ali, ovo je zasad tek na razini puke pretpostavke, iako nije isključeno da se takva verzija događaja na kraju i potvrdi, piše Novi list.

 

Ne propustite