Obustavljena potraga za poginulima u Mexico Cityju nakon razornog zemljotresa

Svijet
Obustavljena potraga za poginulima u Mexico Cityju nakon razornog zemljotresa
.

Potraga za žrtvama zemljotresa u kojem su poginule stotine ljudi u Mexico Cityju obustavljena je u srijedu nakon što su spasioci izvukli tijelo posljednje osobe za koju se zna da je nestala u ruševinama.

 

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Roberto Campa rekao je da su izvučena sva tijela iz ruševina poslovne zgrade u prestižnom dijelu glavnog grada Meksika, izvještava Reuters.

 

Potraga u drugim zgradama je okončana prije nekoliko dana.

 

U zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju 19. septembra poginulo je ukupno 369 osoba, od čega skoro dvije trećine u Mexico Cityju, piše Fena.

 

 

ZEMLJOTRES JAČINE 5,6 STEPENI POGODIO JUGOZAPADNI DIO ZEMLJE: Još nema informacija o žrtvama!

 

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Richtera pogodio je jutros jugozapadni dio Meksika, saopšteno je iz Geografskog topografskog instituta SAD (USGS).

Potres se dogodio u blizini obale meksičke savezne države Čijapas, a epicentar potresa se nalazi na 124 kilometra jugozapadno od grada Tres Pikos, na dubini od 24 kilometra.

Još uvijek nema informacija o žrtvama, niti je izdato upozorenje na cunami.

Ovaj zemljotres dogodio se samo deset dana nakon razarajućeg zemljotresa jačine 7,1 stepen Rihterove skale, koji je pogodio saveznu državu Puebla u centralnom delu Meksika, u kojem su poginule najmanje 344 osobe.

 

Ne propustite