Jeste li se ikada zapitali kako Japanke imaju tako vitko tijelo i lijepu kožu? ODGOVOR JE TU...

Zanimljivosti
Jeste li se ikada zapitali kako Japanke imaju tako vitko tijelo i lijepu kožu? ODGOVOR JE TU...
.

U svojoj knjizi "Japanese Women Don’t Get Old or Fat" japanska spisateljica Naomi Moriyama  je otkrila sve male tajne japanskih žena koje već 25 godina drže rekord s najdužim životnim vijekom. U prosjeku žive čak 84 godine, a vjerovatno ste primijetili da je jako rijedak slučaj gojaznosti žena u društvu. 

Tradicija i kultura življenja su glavni uzroci toga , jer se Japanci hrane namirnicama koje, osim što su zdrave, imaju velike količine nutrijenata sa snažnim anti-age efektom. Mnoštvo ribe, algi, riže, povrća i zdravih masti kojima se Japanci hrane i stalno regeneriraju svoj organizam, prenosi Index. Također, treba napomenuti da su njihove porcije značajno manje od naših, te da umjesto hljeba konzumiraju rižu.

1) Japanci većinom jedu kod kuće, razne kombinacije brzo gotovih jela poput grilane ribe, riže, kuhanog povrća, juha te puno voća i zelenog čaja.

2) Jeste li znali da kod Japanaca nema kruha, tortilja i sličnih pogačica? Oni uz sve jedu rižu, a ostale namirnice lagano kuhaju ili grilaju.

3) Oni se od malena uče o važnosti  svakog zalogaja, zbog čega se i serviraju male porcije, a namirnice se redaju odvojeno.

4) Slatkiši sa mnogo šećera nisu zastupljeni u Japanu, ne zato što oni to ne vole, već zato što su svjesni njihove štetnosti po zdravlje. Tamo se za desert obično jede neko sezonsko voće, lijepo dekorirano na tanjiriću, uz obavezan zeleni čaj.

very-impressive-japanese

Ne propustite