U OKTOBRU STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Evo kad nam dolazi kiša i hladnoća!

Bosna i Hercegovina
U OKTOBRU STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Evo kad nam dolazi kiša i hladnoća!
.

Više oblačnosti očekuje se danas u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima naše zemlje bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 14 i 20, na jugu BiH od 20 do 24 stupnja.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Bihać 9, Sokolac 10, Ivan-sedlo, Sanski Most i Srebrenica 11, Gradačac, Livno, Doboj i Banja Luka 13, Bugojno, Sarajevo, Tuzla i Bijeljina 14, Bileća 15, Trebinje 17, Grude 18, Neum 19 i Mostar 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognostičkim kartama od ponedjeljka 02.10.2017. godine očekuje se kratkotrajno, izraženije pogoršanje vremenskih prilika, uz veće količine padavina u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Nakon toga uslijediće stabilniji period koji će karakterisati hladnija jutra, dok će maksimalne dnevne temperature u prvom dijelu naredne sedmice također opasti, mada ne tako osjetno kao jutarnje.

sarajevo

ZA 03.10.2017 (Utorak)., u zapadnim područjim pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. U drugoj polovini dana postupno naoblačenje. Krajem dana i u večernjim satima, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu do 25 stepeni.

 

Ne propustite