Opljačkale čovjeka - otuđile mu ROLEX, u vrijednosti od 5000$, i sve KREDITNE KARTICE

Svijet
Opljačkale čovjeka - otuđile mu ROLEX, u vrijednosti od 5000$, i sve KREDITNE KARTICE
.

Njujorška policija je u istraživanju slučaja dvije djevojke koje su opljačkale 49-godišnjeg gospodina, otuđivši mu Rolex, u vrijednosti od 5000$, i njegove kreditne kartice

Kako saznajemo, 9. maja ove godine žrtva, čije je ime zaštićeno od strane Njujorške policije, je djevojke pozvala u svoju sobu u Mikelanđelo hotelu, koji se nalazi na križanju 51. i 7. avenije. Kasnije toga dana, kada se gospodin probudio, primijetio je da dotične dvije djevojke više nisu tu, nažalost, ni njegov sat ni kreditne kartice, uz pomoć kojih je plaćao sve. Odmah je pozvao policiju i istraga je počela. Kompletnu istragu ovog slučaja obavljaju na osnovu snimka video nadzora koji je uspješno snimio djevojke kako napuštaju žrtvinu sobu.

Žrtva je najnovija u nizu mnogobrojnih muškaraca koji su ostali bez svog Rolexa prilikom "zabave" sa nepoznatim djevojkama. Kako navodi Njujorška policija, iz dana u dan sve su češći slučajevi ovoga tipa, a djevojke je sve teže pronaći.

Ranije ovog mjeseca, Aleksandra Martinez (21) osuđena je na pet godina zatvora nakon što je policija tvrdila da je drogirala i opljačkala niz muškaraca koji su je dovezli kući iz bara. Ovako je riješen slučaj nekoliko nestalih Rolexa.

Viktorija Nasyrova (41) još je u pritvoru zbog optužbi da je drogirala i opljačkala dvojicu muškaraca u Bruklinu nakon što su se upoznali preko online dating sajtova, uključujući otuđivanje njihovih Rolex satova.

Tokom 2015, Knicks-ov napadač, Derik Vilijams je opljačkan kada su mu dvije party djevojke, koje je doveo kući iz bara "Meatpacking District", odnijele zlato i nakit u vrijednosti od 750.000$. Ovo je, još uvijek, nenadmašiv slučaj "ženske krađe" koji uključuje otuđivanje 4 posebno dizajnirana Rolex sata. 

Rolex je švicarska firma koja proizvodi luksuzne ručne satove, te je vodeća firma po vrijednosti proizvoda. Cijene Rolex satova se kreću između 3000$ i 150000$. Sve ovo je razlog zašto se mnoge djevojke okreću ka kriminalu i otuđivanju istih, čim im se pruži prilika.

 

Ne propustite