Održana tradicionalna manifestacija 'Dan prvačića'

Bosna i Hercegovina
Održana tradicionalna manifestacija 'Dan prvačića'
.

Svečanost "Dan prvačića" održana je danas za 592 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola iz općine Centar u Sarajevu, saopćeno je iz te općine.

 

Voditelj programa Mario Drmać je prilikom ulaska djece, učiteljica i učitelja na stadion predstavljao mališane iz svih 11 osnovnih škola. Oni su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali njihove škole, a dočekivali su ih i klovnovi koji su svojim šalama mamili osmijehe djece i roditelja.

Na stadion su prvo ušla 22 prvačića Osnovne škole „Hasan Kaimija“, zatim iz Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 42, iz škola "Safvet-beg Bašagić“ 81,  „Nafija Sarajlić“ 71,  „Alija Nametak“ 62, a iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ 24. Potom je ušlo 40 prvačića škole „Hasan Kikić“, iz Katoličkog školskog centra 85, iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ 70, 67 iz škole „Musa Ćazim Ćatić“ i 28 iz škole „Vladislav Skarić“.

U zabavnom programu nastupili su učenici škola „Safvet-beg Bašagić“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Isak Samokovlija“, kao i popularni bosanskohercegovački muzičar za djecu Latif Moćević.

Manifestaciju je organizirala općina Centar a održana je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

Uime Općine Centar je načelnik Nedžad Ajnadžić pozdravio je učenike, nastavnike i roditelje i zaželio mališanima uspješan početak školovanja.

- Zaista sam sretan što danas imam priliku poželjeti sretno školovanje najmlađim učenicima. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati i veći broj osnovaca. Ulaganje u obrazovanje i naše najmlađe je najisplativija investicija, a Općina Centar će u narednom periodu još jače podržati obrazovanje najmlađih. Pripremili smo još nekoliko projekata namijenjenih osnovcima i u narednom periodu ćemo početi njihovu realizaciju - kazao je Ajnadžić.

Realizatori ove tradicionalne, 15. po redu manifestacije, su Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ i Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

Cilj projekta je muzikom, igrom i zabavom poželjeti učenicima prvih razreda sretan početak školovanja.

 

(Fena)

Ne propustite