Kakav mobitel ima Bill Gates?

Tech
Kakav mobitel ima Bill Gates?
.

Microsoftova uzdanica Windows Phone već neko je vrijeme dio prošlosti, a s time se slaže i Bill Gates, suosnivač informatičkog diva. Štoviše, spreman je otvoreno priznati da trenutno koristi konkurentsku platformu - tijekom intervjua za Fox News Sunday, potvrdio je da već neko vrijeme koristi Android, piše The Verge.

Specijalna verzija iz Microsofta

Premda nije pričao o tome koji točno uređaj ima u džepu, naglasio je da na njemu ima 'hrpu softvera iz Microsofta'. Ovo znači da Gates vrlo vjerojatno koristi posebnu Microsoftovu verziju Samsung Galaxyja S8.

Microsoft je 'Microsoft Edition' Galaxyja S8 počeo prodavati početkom ove godine, a na njemu se nalaze predinstalirani Office, OneDrive, Cortana i Outlook. Valja naglasiti da Androidi podržavaju spomenute aplikacije, makar to očigledno neće spriječiti Microsoft od izdavanja još 'specijalnih verzija' Android telefona.

Stav prema konkurenciji

A što je s iPhoneom? Gates se, izgleda, Appleovom uređaju ne želi ni približiti. Njegov stav prema konkurentskoj kompaniji poznat je već godinama - iPhonei i iPodovi u njegovoj kući su doslovno zabranjeni. Što se Gatesovog mišljenja o Steveu Jobsu tiče, više puta je naglasio kako je najpoznatiji Appleov šef bio 'genijalac'. Gates u kući koristi PC s Windowsima, no Apple iPhone (barem sad) ne planira ni taknuti.

microsoft-nokia

Ne propustite