Ovo je očuh na koga se sumnja da je do smrti tukao dvogodišnjeg Ajnura

Crna hronika
Ovo je očuh na koga se sumnja da je do smrti tukao dvogodišnjeg Ajnura
Nakon urađenih nalaza, ali i uviđaja, te drugih poduzetih mjera, policija je došla do podataka da povrede dječaka A.S 2012. godine nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, te su u Kaknju uhapšeni dječakova majka i očuh

Semir Velagić iz Kaknja je osumnjičen da je prouzrokovao smrt dvoipogodišnjeg pastorka Ajnura Smole 2012., a koji je preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica, predat je Tužilaštvu ZDK-a na dalje postupanje.

Podsjetimo, javnost je ostala šokirala na vijest da je 4. novembra u hitnu pomoć u Kaknju dovezeno dijete incijala A.S 2012. godine sa povredama od čije težine je dan poslije podleglo. Iako je dječakova majka Nejra Smolo tvrdilia da je povrede zadobio prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive, ipak policijskim uviđajem nisu pronađeni tragovi koji bi na to ukazivali,. Zbog težine povreda, prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Zenici, ali mu ljekari, nažalost, nisu mogli pomoći.  

Poslije obdukcije tijela djeteta utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem, što je podstaklo sumnju da su povrede nastale fizičkim zlostavljanjem. Istog dana u Kaknju su lišene slobode osobe inicijala V.S. i S.N. i sprovedene u službene prostorije Policijske stanice Kakanj.

Nakon ovog nalaza, ali i uviđaja, te drugih poduzetih mjera, policija došla do podataka da povrede dječaka nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, te su u Kaknju uhapšeni dječakova majka i očuh. Oni su sprovedeni PS Kakanj, majka je ubrzo puštena na slobodu, a očuh Semir Velagić zadržan.


On je, naime, osumnjičen je za nasilje u porodici, za koje je ako nastupi smrt, predviđena kazna od najmanje deset godina, ali i kazna dugotrajnog zatvora.

Ne propustite