Jeste li znali da BIJELI LUK zapravo liječi rak-zanima li vas KAKO?

Zdrav život
Jeste li znali da BIJELI LUK zapravo liječi rak-zanima li vas KAKO?
.

Naučno je dokazano da bijeli luk (češnjak) ima ogromna antikancerogena svojstva. 

Češnjak, zapravo ima jako antibakterijsko, dezinfekcijsko i fungicidno dejstvo koje mnogi porede sa nekim od najboljih antibiotika. Najjači učinak ima kada ga jedete na prazan želudac.

Nauka je dokazala da konzumiranje češnjaka na prazan želudac pretvara isti u jaki prirodni antibiotik, jer većina do sada poznatih bakterija ne može se odbraniti od napada bijelog luka. Zapravo, bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, mnoštvo vitamina i minerala poput: adenozina, alicina, aminokiselina, biljnih masti, vitamina A,B1 i B2, vitamina C, željeza, biljnih vlakana, željeza, enzima, kalcija, joda, sumpora, selena i mnogih drugih. 

cesnjak

Redovitom upotrebom češnjak poboljšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i nivo masnoće u krvi; dok u isto vrijeme liječi srčane bolesti. Za medicinu, antivirusne i antibakterijske karakteristike češnjaka uveliko su poznate, te je češnjak podvrgnut brojnim istraživanjima kako bi se dokazao njegov učinak na viruse i bakterije.

Zbog svega navedenog, redovno konzumiranje većih količina češnjaka uveliko smanjuje rizik od stvaranja ćelija raka, posebice raka bubrega i rektuma.

Evo nekoliko konkretnih slučajeva u kojim vam bijeli luk može biti od izrazite pomoći :

1) Ukoliko na tijelu imate neku izraslinu ili bradavicu, na to mjesto stavite prerezani komadić bijelog luka i prekrijte flasterom, te ostavite da djeluje preko noći. Ponavljajte nekoliko dana dok izraslina sama ne otpadne.
2) Ukoliko osjetite bol u uhu, prokuhajte dva komadića češnjaka, te nekoliko kapi nakapajte u uho. 
3) Kod problema sa reumom, prerežite komadić češnjaka i utrljajte na bolno mjesto, bol će se vremenom smanjiti. 
4) Ako imate problema sa nesanicom, navečer pojedite salatu sa češnjakom, to bi trebalo da pomogne.
5) Ako imate bolove u mišićima, jedite češnjak, to će opustiti vaše mišiće i uveliko smanjiti bolove. 

 

Ne propustite