Pušten na slobodu vozač Audija koji je skrivio nesreću na autoputu A-1

Crna hronika
Pušten na slobodu vozač Audija koji je skrivio nesreću na autoputu A-1
.

Nakon ispitivanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Ferid Hadžihaskić pušten je na slobodu. On je jučer priveden oko 20:00 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZFBiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS-a.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 16 sati na Autoputu A1, iz smjera Zenice u smjeru Sarajeva, na mostu preko rijeke Bosna u mjestu Ljubinići, smrtno je stradala jedna osoba.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim i u betonsku ogradu mosta, putničkog motornog vozila marke Audi A8, reg. oznake A48-E-050, kojim je upravljao vozač H. F. rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu.

Tada je došlo do razdvajanja vozila Audi A8 na dva dijela i do udara dijelova otpalih s vozila Audi A8,  u putničko motorno vozilo Audi A5 reg. oznaka T15-J-015, kojim je upravljala vozačica H. S., rođena 1979. godine u Zavidovićima, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, na mjestu događaja smrtno je stradao putnik iz vozila Audi A8 Amir Alić (1993) iz Sarajeva, čiju smrt su konstatirali ljekari iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Tijelo smrtno stradalog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će prema nalogu tužioca biti obavjena obdukcija. Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač H. F., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Dženaza stradalom Aliću bit će obavljena sutra na Gradskom groblju Vlakovo u 14:00 sati. Tevhid će se proučiti istog dana u 14:00 sati u kući žalosti, adresa Trg Heroja 17/5.

 

Ne propustite