Bijela kuća demantuje: Apsurdne su tvrdnje da su SAD objavile rat Sjevernoj Koreji

Svijet
Bijela kuća demantuje: Apsurdne su tvrdnje da su SAD objavile rat Sjevernoj Koreji
.

Bijela kuća danas je tvrdnje da su SAD objavile rat Sjevernoj Koreji odbacila kao "apsurdne", prenose agencije.

Sjeverna Koreja optužila Trampa da joj je objavio rat: Najavljuju kontramjere, čak i obaranje američkih bombardera

- Nismo objavili rat Sjevernoj Koreji. Iskreno, sugerisati tako nešto je apsurdno - rekla je novinarima portparolka Bijele kuće Sara Sanders, prenosi Tanjug.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa je danas, takođe, jasno stavila do znanja da ne pokušava da zbaci vladu Sjeverne Koreje, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp napisao da lider te zemlje Kim Džong Un "neće još dugo biti tu".

Pjongjang je tu poruku na Tviteru shvatio kao objavu rata, navodi AP.


Ranije danas portparol ministarstva odbrane Robert Mening rekao da će Pentagon predstaviti američkom predsjedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da riješi problem sa Sjevernom Korejom, ukoliko ona nastavi sa svojim provokacijama.

Pentagon je to saopštio nakon što je sjevernokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong-ho rekao da je Tramp "objavio rat" njegovoj zemlji i da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramjere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u vazdušnom prostoru Sjeverne Koreje.

Tramp je u subotu na Tviteru poručio da, ukoliko je ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje u UN prenio stavove lidera te zemlje Kim Džong Una, "oni neće još dugo biti tu".

 

 

 

 

Ne propustite