Borenović: Na 'skupštinama naroda' istina o režimu u RS-u

Bosna i Hercegovina
Borenović: Na 'skupštinama naroda' istina o režimu u RS-u
.

Stranke Saveza za promjene u ponedjeljak, 25.septembra, u Banjoj Luci će organizirati prvu „skupštinu naroda“.

Na tom skupu predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a će iznijeti svoje stavove građanima, a nakon što su onemogućeni da to urade u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS), izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Bit će riječi o svim pitanjima, koja pokazuju gdje se danas nalazi RS.

- Želimo da s građanima, kroz 'Skupštinu naroda', ostvarimo direktnu komunikaciju, upoznamo ih šta piše u revizorskom izvještaju i koje su to ključne oblasti o kojima mi kao narodni poslanici želimo da govorimo građanima - rekao je Borenović danas u izjavi novinarima u Doboju.

Bit će riječi o ekonomskim i demografskim pitanjima, zdravstvenom i penzionom sistemu te borbi protiv korupcije i kriminala.

U pozivu za ovaj skup klubovi poslanika SDS-SPS RS, PDP-a i NDP-a u Narodnoj skupštini RS-a navode:"Ne zatvarajte oči na kriminal i korupciju. Dođi na Skupštinu naroda i saznaj istinu o režimu".

Pozivaju građane da, borbu za pravnu državu i poštivanje Ustava i zakona, zajedno nastave na “skupštini naroda”.

- Mi, narodni poslanici u Narodnoj skupštini RS-a ukazivali smo na stalno kršenje Ustava, zakona i Poslovnika i spriječili dalje urušavanje institucija RS-a. Režim je odgovorio uvođenjem pripadnika MUP-a u Narodnu skupštinu RS i tako nastavio sa urušavanjem institucija RS. Ne možemo dalje zatvarati oči na urušavanje RS - stoji u pozivu za ovaj skup, koji će biti održan 25.septembra, u 19 sati u Banskom dvoru.

Ne propustite