UPALIO SE ALARM: Već danas stiže nova promjena, moguće su jake oluje i DUGO ĆE TRAJATI!

Region
UPALIO SE ALARM: Već danas stiže nova promjena, moguće su jake oluje i DUGO ĆE TRAJATI!
.

Subota, prvi cijeli dan jeseni prema njezinom astronomskom računanju, uglavnom je suha i ugodno topla. No jutro je bilo razmjerno hladno, posebno na kopnu uz temperaturu od 4 do 10 °C, a na moru između 11 i 16 °C. 

Tokom dana bit će dosta sunca na Jadranu i to posebno u Dalmaciji. U unutrašnjosti će nakon jutarnje magle ponegdje biti promjenljive naoblake, uz mogućnost za mjestimice vrlo malo kiše. Od nedjelje posvuda oblačnije i promjenljivije.

Već danas moguća kiša

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti povremeno umjerene i povećane naoblake uz mogućnost za mjestimičnu kišu, uglavnom slabu. I dalje će ponegdje puhati sjeverozapadni vjetar, slab i umjeren, mjestimice na udare moguće i jak. Temperatura će zraka od najnižih jutarnjih 8 do 12 °C danju porasti do vrijednosti između 17 i 21 °C, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj malo toplije uz najvišu temperaturu i do 23 °C. Jutro pak podjednako hladno kao u petak uz najnižu temperaturu između 6 i 10 °C, mjestimice uz maglu. Dan će biti promjenljivo oblačan, ponegdje uz mogućnost za poneku kap kiše, posebice uz Dravu, gdje će biti i sjeverozapadnog vjetra.

Na sjevernom će Jadranu puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će većinom sunčano, mjestimice uz promjenljivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu, i to većinom u Istri. Podjednako vrijeme i u gorju, gdje će jutro ponegdje biti maglovito, a tijekom dana rijetko može pasti vrlo malo kiše, za koju je vjerojatnost veća u Gorskome kotaru.

Na srednjem Jadranu mogućnost za kišu bit će vrlo mala. Dapače, prevladavat će sunčano, a samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije ujutro može biti magle. Najviša temperatura zraka od 22 do 25 °C, uz ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, kojeg će biti i na još sunčanijem jugu Hrvatske, pri čemu će more biti malo valovito.

Opet stiže promjena s obilnom kišom

Od nedjelje na kopnu oblačnije, uz povremenu kišu, najvjerojatnije potkraj ponedjeljka i u prvom dijelu utorka, kada mjestimice može pasti i veća  količina oborina. Početkom novog tjedna, uz ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, dnevna temperatura zraka malo će se sniziti.

I na Jadranu će idući dani biti promjenljivi, bez znatnije promjene temperature. Kiša se u nedjelju predviđa uglavnom na sjevernom dijelu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U ponedjeljak će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati bura, mjestimice i jaka, a na kišu treba računati i u Dalmaciji. 

U utorak i dalje promjenljivo, uz sporadičnu kišu, a prolazno stabilnije će na većem dijelu Jadrana vrlo vjerojatno biti u srijedu.

Meteoalarm je za područje Gospića, Karlovca, Rijeke, Knina i Istre za sutra izdao upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.


Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tjedan pred nama ne donosi ništa dobro. Tijekom cijelog tjedna na kopnu nas čeka kišovito vrijeme, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva.

U Slavoniji i na Jadranu ipak se očekuje stabilnije vrijeme, ali tek nakon ponedjeljka, kada se očekuje prestanak oborina. Ipak, već idući vikend opet donosi novu promjenu.

Ne propustite