KAKO SU MARJANOVIĆI UNIŠTAVALI DOKAZE: Skinuli pločice u studiju i zamijenili ih parketom, DOK JE TRAJALA POTRAGA PRALI VEŠ!

Region
KAKO SU MARJANOVIĆI UNIŠTAVALI DOKAZE: Skinuli pločice u studiju i zamijenili ih parketom, DOK JE TRAJALA POTRAGA PRALI VEŠ!
.

Uključena veš-mašina, urolan tepih, nedavno postavljene luksuzne pločice zamijenjene novim parketom u prostoriji pored muzičkog studija u kući Marjanovića, i sve to poslije nestanka snahe Jelene, samo su neke od brojnih nelogičnosti i propusti u istrazi u vezi s ubistvom pjevačice Jelene Marjanović.
 
Sagovornik Kurira upućen u ovaj slučaj kaže da su ova tri primjera dokaz da je bilo mnogo propusta u toku istrage, ali i da su se ukućani trudili da unište dokaze.

- Nevjerovatno je da je u nedjelju 3. aprila prije podne, dok je još trajala potraga za nestalom Jelenom Marjanović, njena porodica uključila veš-mašinu kao da se ništa nije dogodilo. Već tada su uništeni mnogi eventualni značajni tragovi. Poslije dva dana u medijima su se pojavile fotografije inspektora koji nose umotani tepih iz kuće Marjanovića. Za to vrijeme kroz njihovu kuću prošlo je mnogo ljudi, pa su se i tu izgubili mnogi potencijalno dragocjeni tragovi - kaže sagovornik.

jelena-nsl
 

Nestali tragovi

Takođe, jedan od mogućih tragova bespovratno je izgubljen, a to su pločice u prostoriji ispred muzičkog studija koji se nalazi u sklopu porodične kuće.
 
Kurir je otkrio da policija sumnja da je Jelena ubijena u ovom studiju udarcima čekićem u glavu, i da ovu dramu niko nije mogao da čuje jer je muzika bila glasna.

- Ubice i saučesnici su morali da s tijelom ubijene žene prođu kroz prostoriju pored studija. U njoj su na podu bile pločice stavljene prije svega dve godine. Dakle, bile su nove i skupo plaćene, i bile su uklopljene sa zidovima i bojom. Međutim, oni su umjesto pločica ubrzo posijle ubistva Jelene stavili parket, koji se ni uz šta ne uklapa jer je braon. Zbog čega su Marjanović polupali pločice kad su bile nove? - pita se sagovornik.

Bivši policajac Vladimir Savić, koji je nekada radio u opštini Palilula i u Borči, potvrdio je ova saznanja Kurira.

- Prva vijest koju pročitam ujutro, u podne i uveče iz Srbije jeste rijaliti ubistvo pjevačice, hapšenje rijaliti ubice i narodna istraga. Ima li još neka rijaliti novina?! Jedino što bih pitao javno, ukoliko su moja saznanja tačna, zašto je pretres kuće pejvačice na dan pronalaska njenog leša odložen za dan posle? Zašto pretres nije odmah urađen i zašto su im u tom momentu radile veš-mašine - priča Savić i dodaje:

- U kom je položaju zatečen tepih u kući? Da li je tepih bio na mjestu kako inače tepih stoji u kući, ili je taj isti tepih bio urolan u rolnu prilikom ulaska policijskih službenika u kuću pokojne pjevačice? Kako je moguće da Jelena bude ubijena, kidnapovana na mjestu gdje je pronađen njen leš, dok se muž s djetetom nalazio, prema njegovoj tvrdnji, kod rampe koja ne dozvoljava prolaz kolima na nasip?

Prema njegovim riječima, uzimajući u obzir da je nekada živio i radio na toj teritoriji i da taj dio terena odlično poznaje, „gotovo je nemoguće bilo da muž ništa ne čuje i ne vidi kada je od te rampe od 600 do 800 metara lijevo i desno brisani prostor“.

 

Laži s nasipa

- Sve se jasno vidi i čuje. Na tom dijelu terena postoji manja uvala zarasla šibljem, po mom sjećanju, ne mnogo gusto, do visine metar - metar i po i vodi ka kanalu gdje je ona i pronađena. I tu je gotovo nemoguće da se na toj daljini ne čuje ono što se događa i da se ne nazire neko neprirodno dešavanje u tom šipražju. Uzimajući u obzir vremenske prilike tog dana koje su bile dobre, kao i da tokom dana ima šetača, rekreativaca, sportista i ljudi koji obraduju zemlju, kao i onih koji žive u blizini samog mjesta, nemoguće je da niko ništa nije ni vidio ni čuo - tvrdi Savić.

(kurir.rs)

Ne propustite