Napuštena djevojčica postala zvijezda pa ju mama želi nazad

Zanimljivosti
Napuštena djevojčica postala zvijezda pa ju mama želi nazad
.

Jednogodišnja beba iz Rusije ostala je sama nakon što su je roditelji napustili, a ubrzo je završila u bolnici. Tamo ju je uočila Inna Nika, koja je bila u posjetu svom sinu....

Sve je počelo jednog dana u ruskom gradu Jaroslavlju, kad je susjed u blizini čuo dječji plač. Nije obraćao pažnju, već se vratio svojim svakodnevnim aktivnostima.

Međutim, idući dan je čuo isto. Činilo se kao da u toj kući nema nikoga, svjetlo nije gorjelo, samo se čuo bebin plač.

U tom trenutku čovjek je pozvao policiju, a policija je, ušavši unutra, naišla na praznu kuću. Bivši stanari nestali su bez traga, a jedino što su ostavili bila je mala beba. Jednogodišnja djevojčica pronađena je na hladnom i prljavom podu i bilo je jasno da je danima bila sama.

Tokom istrage saznali su bebino ime, ali nikako nisu mogli pronaći njezine roditelje. Bebu su preimenovali u Liza Verbitskaja i odveli je u bolnicu, gdje se za nekoliko dana oporavila.

U toj istoj bolnici našla se i žena po imenu Inna Nika, koja je došla u posjetu svom bolesnom sinu.

Jednom prilikom, čula je plač u susjednoj sobi, pa je ušla da vidi o čemu se radi. Vidjela je malu Lizu i u njoj se odmah javio majčinski instinkt. Od tog dana, Inna je svakog dana malenoj donosila igračke, odjeću i hranu. Jednog dana, shvatila je da Lize više nema.

Budući da se djevojčica oporavila, odveli su je u sirotište. Inna nije odustala i krenula je u potragu za Lizom, s namjerom da ju posvoji.

 

djevo11

Nakon svih zakonskih prepreka, konačno ju je dovela kući. Liza je tad imala dvije godine i još je uvijek bila traumatizirana. Inna ju je odgajala na najbolji mogući način i bila uvjerena da će djevojčica biti u stanju zaboraviti na patnju kroz koju je prošla.

Kad je Liza porasla, majka ju je upisala u školu plesa, s nadom da će se malena osloboditi i steći samopouzdanje. To je bila sjajna odluka, jer je Liza procvjetala u divnu i sretnu djevojčicu.

Danas je tinejdžerica i osvajačica nekoliko nagrada s izbora ljepote, a dobila je i svoj prvi angažman kao model.

djevoj

Njezina nevjerovatna životna priča i karijera modela učinili su je poznatom diljem Rusije, pa je tako njezina biološka majka pokušala stupiti u kontakt s njom jer ju želi nazad.

Liza je upoznata sa slučajem i pitanje je hoće li ikad opet vidjeti svoje roditelje.

 

Ne propustite