Spasilačke službe se bore za život djevojčice: "Ne znamo kako do nje"

Svijet
Spasilačke službe se bore za život djevojčice: "Ne znamo kako do nje"
.

 U ogromnom potresu koji je u utorak pogodio Meksiko poginulo je više od 200 ljudi, a broj pronađenih tijela neprestano raste. Vlasti su zbog žrtava proglasile trodnevnu žalost, a spasilačke službe muče se kako bi pronašle moguće preživjele.
 
Među poginulima je i 21 učenik osnovne škole Enrique Rebsamen. "Najmanje jedna djevojčica je živa ispod ruševina", izjavio je šef vojne spasilačke službe Jose Luis Vergara te dodao da joj samo jedna ruka nije zatrpana ostacima škole.
 

 
Dvanaestogodišnja Frida Sofía dala je signal spasiocima da je živa i od tada joj pružaju boce s vodom u nadi da će preživjeti dok se uspiju probiti do nje. Preživjela su još dva učenika i učitelj, koji su se SMS porukama javili svojim obiteljima. Spasioci su izjavili da "zaista ne znaju kako će doći do djevojčice".
 
U potragu za preživjelima u školi uključeno je 500 vojnika i 200 specijalaca koji ručno uklanjaju ostatke betona te pomoću zvučnih i toplinskih senzora pokušavaju pronaći preživjele. Pomažu im i stotine dobrovoljaca i liječnika.

 
Potres magnitude 7,1 najsnažniji je na ovom području od 1985. godine, kada je poginulo više od 5000 ljudi. Do poslijepodneva je iz ruševina spašeno više od 50 preživjelih. U glavnom gradu potres je srušio 39 zgrada i odnio 102 života, a najmanje 135 ljudi je poginulo u drugim saveznim pokrajinama. Broj mrtvih neprestano raste, a neki stručnjaci predviđaju da će narasti i do 1000. 

Ne propustite