MONSTRUOZNO: Policija ubila gluhog muškarca, jer je 'ignorisao naredbe'

Svijet
MONSTRUOZNO: Policija ubila gluhog muškarca, jer je 'ignorisao naredbe'
.

Američki policajci usmrtili su gluhog muškarca u Oklahomi, dok im je prilazio noseći u rukama metalnu cijev. Muškarac je ubijen jer je "ignorisao policijske naredbe", prenose svjetski mediji.

Dvojica policajaca, prije nego što su otvorili vatru na gluhog čoveka, nisu čula komšije koje su vikale da muškarac sa štapom ne može da ih čuje. 

Magdiel Sanchez (35) upucan je u utorak uvečer u okviru policijske potrage za vozačem koji je automobilom udario drugo vozilo i pobegao s mjesta nesreće.

"U ovakvim situacijama, kada postoji oružje, može doći do takozvanog tunelskog vida“, naveo je Mathews, dodajući da je ubijeni  bio oko četiri i po metra udaljen od dvojice policajaca, koji su simultano pucali.  U toku je istraga o ubistvu Sancheza, rekao je čelnik policije Bo Mathews.

Policajac Christopher Barnes pucao je iz pištolja u istom trenutku kada je drugi policajac Matthew Lindsey upotrijebio elektrošoker.

 Komšije kažu da je Sanchez  koji je bio gluhonijem, koristio tu cijev i ruke kako bi se sporazumjevao sa drugima, ali i kako bi se zaštitio od uličnih pasa koji su prolazili pored kuće u kojoj je živio sa svojim ocem, piše B92.

Otac ubijenog koji je bio za volanom vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, potvrdio je da je njegov sin bio gluh. 

Policajac koji je pucao iz pištolja je pod istragom i suspendovan je, a policajac koji je koristio elektrošoker ostaje na dužnosti. Incident nije snimljen.

Ne propustite