OVO JE ZASAD JEDINI RAZLOG ZBOG KOJEG JE ZORAN IZA REŠETAKA: Sada tužilaštvo traži jednu bitnu promjenu!

Region
OVO JE ZASAD JEDINI RAZLOG ZBOG KOJEG JE ZORAN IZA REŠETAKA: Sada tužilaštvo traži jednu bitnu promjenu!
.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na odluku kojom je Zoranu Marjanoviću određen pritvor zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Marjanović 2. aprila 2016. godine.

- Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš prijedlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti - precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Tako je Zoranu određen pritvor samo iz razloga postojanja bojazni da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svjedoke.

Žalbu na rješenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

zoran

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio prijedlog tužilaštva, budući da je u rješenju o određivanju pritvora on naveo imena svjedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula prije pola godine.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično djelo za koje se tereti.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.

Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging, a on se vratio sa kćerkom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno tijelo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

 

(Novi.ba/Telegraf.rs)

 

Ne propustite