STEVAN OBIŠAO TOR I ZATEKAO JEZIV PRIZOR: 40 ovaca sa rasporenim utrobama, ležalo u sopstvenoj krvi (FOTO)

Čudne priče
STEVAN OBIŠAO TOR I ZATEKAO JEZIV PRIZOR: 40 ovaca sa rasporenim utrobama, ležalo u sopstvenoj krvi (FOTO)
.

Užasan prizor zatekao je deda Stevan iz Makedonije kada je ušao u svoj tor...

Kada je jutros ušao u svoj tor u selu Vetersko kod Velesa, na sjeveroistoku Makedonije, deda Stevan se umalo nije onesvijestio. Zatekao je užasnu sliku - rasparane utrobe, izvađene organe, životinje kako u agoniji umiru...

2

Čak 40 ovaca iz njegovog stada preklale su divlje zvijeri.

- To su učinile divlje životinje, a koje, ni sam ne znam. Počinili su mi veliku štetu, rekao je deda Stevan novinarima skopske televizije Sitel.

3
Niko od desetak žitelja sela ne zna šta se protekle noći dešavalo u toru. Ni oni ne znaju koje su divlje životinje napale i pobile ovce u zatvorenom i pokrivenom toru njihovog suseda.

- Sinoć su nam pojeli sve iz vinograda, a danas su, sigurno vukovi, masakrirali ovce, a mi gdje da se žalimo, nemamo ni puta, ni vode, veli komšija deda Stevana.

4
Iako su se vlasnici stada ovaca javljali na puno adresa, ni jedna državna institucija nije odgovorila na njihove pozive za pomoć. Odgovor je svuda bio isti – nismo nadležni i ne znamo šta da radite sa ugunulim ovcama.

- Javili smo se u veterinarnu službu, gdje su nam rekli da oni nisu nadležni i uputili nas da se obratimo veterinarnoj incpekciji. Tamo su nam rekli da ni oni nisu nadležni. Potom smo potražili pomoć od policije.


- Oni su nam rekli da ne diramo ubijenu stoku, ali su dodali da ni oni nisu nadležni. Rekli su nam da će doći, ako je mečka poklala ovce, a ako su ih zaklali vukovi – ne. Ne znam koja im je to logika - razočarano je izjavila kćerka deda Stevana.


Iz područnog odeljenja Ministarstva za poljoprivredu u Velesu, televiziji Sitel su izjavili da ni oni nisu nadležni i da nemaju komisiju za štete koje počine vukovi.

Deda Stevan sada strahuje za preživjele ovce. Boji se da se ne zaraze od uginule stoke.

Žitelji sela Vetersko kažu da se u njihovom selu odavno nije desio napad divljih životinja, a deda Stevan i njegova porodica očekuju od nadležnih institucija da im objasne šta da rade sa uginulim ovcama.

Ne propustite