NOVI NAPAD: Njemicu vezali za drvo, silovali i ostavili golu u parku

Svijet
NOVI NAPAD: Njemicu vezali za drvo, silovali i ostavili golu u parku
.

Vijest o noćnim napadima u Rimu gradonačelnica Virginia Raggi komentirala je riječima da je ovaj mjesec "crni setembar za Italiju".

Naime, gradske vlasti u Rimu pojačat će sigurnost u gradu nakon što je tijekom noći u jednom rimskom parku vezana i silovana žena. Njemačka turistkinja navodno je opljačkana i vezana, a potom i silovana u parku Villa Borghese u sjevernom dijelu grada.

U istom danu, policija u Cataniji javila je da je uhitila muškarca optuženog da je silovao liječnicu od koje je zatražio medicinsku pomoć.

Crni setembar za Italiju

Vijest o noćnim napadima u Rimu gradonačelnica Virginia Raggi komentirala je riječima da je ovaj mjesec "crni setembar za Italiju". Raggi je zatražila i pojačane policijske patrole na ulicama i bolji videonadzor u Rimu.

Rimska gradonačelnica, koja je pripadnica anti-establishment pokreta Pet zvijezda, također je zatražila da se donesu "posebni zakoni", ali nije precizirala o kakvim je zakonima riječ.

Napadi na žene

Napadi u Rimu prate slučaj u Firenci gdje su dvojica karabinjera napala američke studentice kojima su ponudili prijevoz patrolnim vozilom. Oba policajca su suspendirana do kraja istrage.

U augustu je Poljakinju silovala grupa imigranata u Riminiju, a njenog partnera su prebili na plaži.

Nasilje nad ženama

Predsjednik šire regije Lazio, Nicola Zingaretti, na Twitteru je napisao kako ovakvo nasilje ne smije "nas ostaviti bez riječi".

"Prije svega, osigurajmo pravdu. Zajedno, dignimo glas protiv nasilja nad ženama", napisao je.

 

Ne propustite