CIJELI ŽIVOT ŽIVITE U LAŽI: Ovo je 14 dokaza, da je vaš život PREVARA! (FOTO)

Zanimljivosti
CIJELI ŽIVOT ŽIVITE U LAŽI: Ovo je 14 dokaza, da je vaš život PREVARA! (FOTO)
.

Većina stvari za koje ste čuli ili stvari u koje vjerujete su istinite. Ali postoje neke stvari u koje smo svi vjerovali, a oni su se pokazale kao laž i prevara.

U svemiru postoji gravitacija i ne možete samo da plutate

1

Postoji gravitacija na ISS-u, iako je slabija nego na površini planete. Astronauti u osnovi padaju veoma sporo, zajedno sa stanicom, što rezultira bestežinskim stanjem.

Napoleon je bio prilično visok.

2

Prosječna visina u Francuskoj u to vijreme bila je oko 5 ‘3 “- 5’ 4”, što znači da car nije uopšte bio nizak. Napoleon nije volio visoke šešire, preferirao je male, što je malo umanjilo njegovu visinu. A pogrešna pretpostavka psihologa, zajedno sa greškom u prevodu, dala je pojam “Napoleonov kompleks” koji ustvari nema nikakve veze sa Bonaparteom.

Koka kola ima različite ukuse.

4

Na ukus utiče čitav niz faktora, uključujući dodir i miris. Isto piće u različitim ambalažama takođe će biti različitog ukusa. Sara Riš, hemičarka, smatra da polimeri koji pokrivaju unutrašnjost aluminijumske konzerve mogu apsorbovati dio ukusa i mirisa, dok je staklo hemijski inertno (nema ukusa i mirisa). Ovo je vjerovatno razlog zašto se kola u staklenim flašama smatra najkvalitetnijom. Koja je vaša omiljena?

Kako se peškiri skladište u prodavnicama.

3

Neke prodavnice koriste sve vrste trikova za marketing ili samo jednostavnu udobnost. Ovo je primjer rješenja protiv krađe: morate pozvati prodavca da vam donese stavku koju želite da kupite.

Zemlja zapravo nije okrugla.

5-30-768x432

Ima oblik geoida, ali ove informacije su rezervisane za ljude koji nisu poklonici hipoteze o Zemlji kao ravnoj ploči.

Hello Kitty nije mačka.

5

Antropolog Christine R. Yano je istraživala Hello Kitty kao fenomen masovne kulture posljednjih nekoliko godina, a ona je uvjerena da to nije mačka, već djevojka, samostalan lik. Dokaz je da nikada nećete vidjeti Hello Kitty na sve četiri, a ona takođe ima mačku kao ljubimca.

Dijamanti su jeftini višak ugljenika.

7

Kompanija De Beers ima monopol na tržištu dijamanata: osnivači kompanija su 1888. godine kupili dijamantske rudnike u Južnoj Africi, a potom su kupili i na drugim mjestima gdje se, kako se ispostavilo, nalaze minijaturni ne tako dragocjeni kamenčići. Nebeski visoke cijene dijamanata su rezultat marketinškog poduhvata kompanije i škrtosti vlasnika.

Nisu svi čipsevi od krompira sa 100% krompirom, neki imaju 40% krompira

7

Tajna glatkih i jednakih čipseva je da sadrže samo 40% krompira, dok je ostatak skrob, brašno i voda. Svi sastojci se pomiješaju i stisnu u posebne kalupe. Tradicionalni čipsevi su tanki, različiih oblika koji su prženi u ulju i prepoznajete ih po nejednakim rubovima i teksturom.

Nisu svi blokovi za popločavanje – blokovi.

3434

Sada znate kako su napravljeni ovi blokovi. Naravno, to nije učinjeno svuda, ali je jeftinije i brže nego što je zapravo samo postavljanje blokova.

Odrasli moljci ne jedu odjeću.

10-19

Odrasli moljci ne prave rupe u odjeći: njihovi potomci to rade. Moljac je rođen i živi kako bi svoja jaja položio u krzno, koji se zatim izlegu, a gadni mali moljčići počinju da jedu odjeću.

Sove imaju prilično dugačke noge.

image

Svi znaju da sove mogu okrenuti svoje glave pod uglom od 270 °, ali su njihove dugačke noge otkrivene slučajno: neko je samo odlučio malo podići pticu.

Zlatna ribica ima raspon memorije duže od 3 sekunde.

12-1

15-godišnji australijski student je razbio mit da zlatna ribica ima lošu memoriju i pamti samo posljednje 3 sekunde. Školski eksperiment pokazao je da riba zadržava asocijativno pamćenje najmanje 6 dana, a čak su sposobni da rešavaju jednostavne probleme (kao što je potreba za plivanjem u drugi akvarijum ako se nisu nahranili u prvom).

Chupa Chups nije američki brend.

 

Svjetski poznatu lizalicu izmislio je Enric Bernat iz Barselone, a logotip je stvorio Salvador Dali. Na španskom jeziku, ime se izgovara zvukom “oo”, kao u “food”.

Ne možete staviti palac u nos.

14

A ovo je bila provjera. Možete, i to je upravo ono što ste sada uradili.

Ne propustite