ISPOVIJEST BRATA DJEČAKA POVRIJEĐENOG U OLUJI: Krv je lila na sve strane, on se nije pomjerao

Region
ISPOVIJEST BRATA DJEČAKA POVRIJEĐENOG U OLUJI: Krv je lila na sve strane, on se nije pomjerao
.

Petogodišnji Ognjen I. iz Borče teško je povrijeđen u nedjelju uvečer poslije nevremena, pošto mu je grana sa drveta pala na glavu i polomoila mu lobanju. 

Dječak je hitno operisan u Urgentnom centru u Beogradu, ali mu je život i dalje ugrožen. 

Nesreća se dogodila ispred Ognjenove kućer kada je jak olujni vjetar odlomio dio velikog bora. Dječak se u tom trenutku igrao sa starijim bratom i sestrom.
Kritično stanje

Mali Ognjen je poslije povrede bez svijesti primljen u Urgentni centar u Beogradu, gdje je operisan, nakon čega je prevezen u Dečju kliniku u Tiršovoj. Kako se saznaje, dječak ima ozbiljne povrede glave, ljekari se bore za njegov život, a od očuvanosti funkcija mozga i njegovog reagovanja na terapiju zavisi i sam oporavak.

- Dječak je primljen iz Urgentnog centra na Odeljenje hirurške intenzivne terapije na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. On je zadobio teške tjelesne povrede, hirurški je zbrinut u Urgentnom centru, a dalje liječenje i nega deteta će se obaviti na našoj klinici. Njegovo stanje prate naši neurohirurzi - rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. 

Dječak je živio sa bratom Igorom, sestrom Ivanom, majkom Sabinom i očuhom. U kući su trenutno sami Igor (13) i sestra, pošto majka i očuh u Tiršovoj danonoćno bdiju nad povrijeđenim djetetom.

- Sve se dogodilo baš brzo. Igrali smo se ispred kuće sa ostalom djecom i odjednom su počeli jak vetar i kiša. Oluja je nosila sve pred sobom i nisam znao kako da pretrčimo do kuće. Uhvatio sam Ognjena za ruku, a mama je već krenula ka nama, jer smo se uplašili. Niko nije očekivao nevrijeme, jer je prije toga cijeli dan sijalo sunce. Dok smo trepnuli, grana se odlomila, prvo zakačila mene po leđima, a onda pala na Ognjena. U tom trenutku i mama je dotrčala do nas, ja sam se žalio da me bole leđa, ali smo onda ugledali Ogija, koji je ležao na zemlji i nije se pomjerao, a krv mu je lila na sve strane. Odmah su ga uzeli u naručje i pozvali hitnu pomoć. Tada su ga hitno prebacili u Urgentni centar - prisjeća se stravične nesreće Ognjenov stariji brat. 

Igor zna da mu je brat u veoma teškom stanju, ali se nada da će lekari u Tiršovoj uspjeti da ga spase. 

Samo da preživi

- Mama nam je rekla da su ga operisali u Urgentnom centru i da je prebačen u Tiršovu. Ali kažu da nije dobro i da je u teškom stanju. Samo se nadam da će doći živ i zdrav, jer ja njeda mnogo volim - ispričao je kroz suze Igor, prenosi Informer. 

Ne propustite