IZBJEGNITE NEUGODNOSTI DOK TONETE U SAN: Udaljite PAUKE od kreveta i spavaće sobe uz ovih 7 trikova!

Praktična žena
IZBJEGNITE NEUGODNOSTI DOK TONETE U SAN:  Udaljite PAUKE od kreveta i spavaće sobe uz ovih 7 trikova!
.

I sama pomisao da vam nešto hoda po tijelu dok baš lijepo tonete u san izaziva jezu? Osim neugode i remećenja sna, neki pauci vas mogu i ugristi dok spavate

Pomisao na pauka koji vam hoda po tijelu dok spavate je grozna sama po sebi, a još je gore kada vam se pod pokrivačem nađu primjerci koji vas mogu ugristi. Želite li biti sigurni da nećete imati ovakve neželjene posjetitelje u krevetu, potrebno je redovno mijenjati posteljinu i čistiti zidove. I ne zaboravite, to su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih kukaca, ali ipak nemaju što tražiti u spavaćoj sobi.

Sedam trikova kako držati paukove dalje od kreveta:

1. Redovno mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože... 2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovno čistite.

3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja - od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.

4. Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta. 

5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za pauke - privući će ih mrvice. 

6. Redovno čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.

7. Neka zrak u spavaćoj sobi bude suh jer paukovi i ostali kukci vole boraviti u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za odvlaživanje zraka.

 

Ne propustite