VAPAJ RODITELJA MALIŠANA STRADALIH U POŽARU: Šta nas je snašlo, kako ćemo dalje bez njih?!

Region
VAPAJ RODITELJA MALIŠANA STRADALIH U POŽARU: Šta nas je snašlo, kako ćemo dalje bez njih?!
.

Na zgarištu u selu Vajska pronađena su tijela dvoje mališana koja su u subotu stradala u požaru prorgutao njihovu kuću kad su spavali. 

Tijelo još jednog djeteta pronađeno je istog dana kada se desila tragedija. 

- Joj nama, šta nas je snašlo. Kako ćemo dalje bez naše djece?! Nismo mogli da ih spasimo! Htjela sam da uđem kroz prozor, ali komšinica mi nije dala. Zvala sam muža, koji je stigao brzo i on je htio da uđe kroz prozor, ali su ga spriječili. Za sekund je izgorjelo sve - kaže uplakana Marija Stefanović, majka troje djece koja su izgorjela u požaru u subotu ujutru u kući u Vasjkoj, gdje su živjeli kao podstanari.

Ocu Zoranu Ramadanu saopšteno je da su pronašli i tela Nikole (2) i osmomjesečne Isidore. 

- Nikolinino tijelo (4) pronašli su u subotu. A sada Nikolino i Isidorino, u sobi gdje su spavali. Nikolina je zatečena kod vrata, vjerovatno je očajnički pokušavala da se spasi. A beba je pala s kreveta. Marija je u trećem mjesecu trudnoće. Ne znam da li mogu ovu bol da podnesem - kaže Zoran Ramadan, koji šest godina nevjenčano živi sa Marijom.

pozar

Rođaci i prijatelji kažu da je ovo tragedija kakva se ne pamti. 

- Marija nikada nije ostavila djecu. Uvijek je bila sa njima. Bila je veoma brižna majka, kao i njihov otac Zoran. On je radio sve poslove koje su mu nudili, Marija je tovila piliće da bi imali da prehrane djecu - kaže rođak.

Otac Zoran jecajući priča o tragediji.

- Žena i djeca su spavali i otišao sam na posao. Nekoliko sati kasnije Marija me je zvala i imala šta da mi kaže. Ona je u vrijeme kad je požar izbio hranila piliće. Ubeđen sam da su u pitanju instalacije, jer mi smo u ovu kuću došli prije godinu dana iz Bačke Palanke kao podstanari. Žice od struje su visile po kući, ali nismo imali pare za popravku - priča Zoran, prenosi srbijanski mediji. 

Otac Zoran kaže da ne zna kako će sahraniti djecu.

- Para nemamo. Ženi su rekli u Centru za socijalni rad da će nam pomoći, dok su u Mjesnoj zajednici poručili da ni oni nemaju param - kaže Zoran.

 

Ne propustite