DRAMA TOKOM HAPŠENJA: Agresivni mladić ugrizao policajca, nije se dao vezati lisicama

Region
DRAMA TOKOM HAPŠENJA: Agresivni mladić ugrizao policajca, nije se dao vezati lisicama
.

U petak na ulici u Paragu policijski službenici Policijske postaje Čakovec pokušali su privesti na kriminalističko istraživanje 21-godišnjeg osumnjičenika za provalu u porodičnu kuću,

No, kako javlja Medjimurje.hr, u jednom trenutku osumnjičeni je krenuo prema službenicima te jednog od njih pokušao udariti rukom. Policijski službenik uspio je odbiti napad, a potom je uz pomoć kolege svladao napadača. Prilikom vezivanja napadača "lisicama" ugrizao je policijskog službenika za palac desne ruke te ga lakše ozlijedio.

Napadač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Prilikom privođenja policijskim službenicima prijetio je smrću.

Tokom istraživanja od osumnjičenika oduzeti su predmeti koje je ukrao iz obiteljske kuće te su vraćeni vlasnici. Uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, napada na službenu osobu i prijetnje osumnjičeni 21-godišnjak s područja općine Nedelišće, predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske, javlja Medjimurje.hr.

 

Ne propustite