Objavljena slika glavnog osumnjičenog za napad u Londonu

Svijet
Objavljena slika glavnog osumnjičenog za napad u Londonu
.

Britanski mediji su objavili snimak bezbjednosnih kamera koji navodno pokazuje glavnog osumnjičenog za napad u Londonu u kojem je povrijeđeno 30 osoba. Bezbjednosne kamere su snimile nekoga kako napušta imanje na kojem je boravio osumnjičeni, sat i po prije napada u petak ujutro.

Na snimku se vidi muškarac u sivoj odjeći, sa kačketom i kesom za koju se pretpostavlja da se u njoj nalazila improvizovana bomba, piše britanski "Metro". Policija još uvijek nije komentarisala snimak načinjen ispred kuće bračnog para Penelopi i Ronalda Džounsa koji je vodio računa o 18-godišnjem Iračaninu čije ime nije saopšteno.

U međuvremenu su objavljene i slike drugog osumnjičenog 21-godišnjeg Sirijca Faruka Jahjia, uhapšenog u subotu, koji je takođe bio u hraniteljskoj porodici Džouns. Faruk je smješten u hraniteljsku porodicu 2013. godine, nakon što je došao iz Sirije u Britaniju. Džounsovi su stariji bračni par veoma poštovan u Engleskoj, koji su hraniteljska porodica od sedamdesetih godina prošlog vijeka i do sada su primili više od 268 djece, prenosi Tanjug. 

Policija smatra da je glavni odgovorni za napad Iračanin (18) koji je uhapšen u luci Dover i nalazi se u pritvoru zajedno sa Farukom. Ministarka unutrašnjih poslova Ember Rad rekla je da je policija napravila značajan napredak u istrazi. Velika Britanija je juče smanjila nivo opasnosti od terorizma s najvišeg, "kritičnog" nivoa na "veoma visok", poslije hapšenja drugog osumnjičenog za bombaški napad na stanici londonskog metroa.

U Britaniju došli kao izbejglička siročad. Lokalni londonski zvaničnik Ijan Harvi izjavio je danas da su dvojica mladića, koji su uhapšeni zbog bombaškog napada u metrou u prestonici prošle nedjelje, u Veliku Britaniju stigli kao - izbjeglička siročad.

Harvi je kazao da vjeruje da je uhapšeni 18-godišnjak kao siroče sa 15 godina stigao iz Iraka, dok za uhapšenog 21-godišnjaka smatra da se radi o siročetu iz Sirije. Britanski mediji su javili da policija i dalje pretražuje tri adrese, uključujući i dom Džounsovih, koji su bili staratelji osumnjičenih.

 

Ne propustite