JEZIVO: Evo šta se dešava sa našim tijelom ako se ne OKUPAMO dva dana!

Zanimljivosti
JEZIVO: Evo šta se dešava sa našim tijelom ako se ne OKUPAMO dva dana!
.

Sigurno vam se nekad desilo da zbog nedostatka vremena preskočite ovu higijensku naviku na jedan dan...ili možda više? Kada pročitate nastavak teksta, dobro ćete razmisliti o odlaganju tuširanja za neki drugi dan, vjerujte nam!

Navodno, razne gadne stvari se dešavaju na našem tijelu kada preskočimo tuširanje na dva dana. Prvi problem se odnosi na bakterije. Da li ste znali da ljudsko tijelo nosi oko 1000 vrsta bakterija, uključujući i 40 vrsta gljivica? Većina je zapravo dobra za nas ali im sapunom i ituširanjem moramo pomoći u borbi sa onim lošim, koje se veoma brzo razmnožavaju. U suprotnom, loše bakterije mogu naći put do vaših očiju, nosa ili usta, pa se možete i razboljeti.

Uplašeni? Ima još...

Ako vam ovo nije dovoljno, postoji još jedna važna stvar zbog koje je važno svakodnevno održavati higijenu. Da bi koža izgledala besprijekorno, veoma je važno da diše. Treba joj pomoći u regulaciji lučenja masti, što je naročito važno ako ste fizički aktivni. Ako se nakon treninga ne istuširate neko vrijeme, masna, vlažna i slana koža brzo postaje iritirana, pa se stvaraju i male pukotine. Ovo otvara put lošim bakterijama i gljivicama da prodru dublje. Ako vas koža svrbi i imate potrebu da se počešete, to je jasan signal da ne negujete kožu na pravi način.

Ako baš morate da preskočite tuširanje, bar se potrudite da vam pazuh, prepone i lice uvijek budu čisti, pošto su u bakteriološkom ovo smislu najosjetljivije zone na tijelu.

Ko se boji tuširanja? Ne samo da je prijatno, već je i zdravo!


Sa druge strane, ljubitelji predugog tuširanja će biti razočarani kada čuju da ni ova navika ne čini koži dobro. Na ovaj način, ispirate sa kože previše ulja, čime je isušujete.

Ipak, bar se niko neće žaliti da zaudarate.

Ne propustite