TRAGEDIJA U KOJOJ JE IZGORJELO TROJE DJECE – Što policija kaže na optužbe, o slučaju koji je potresao region!

Region
TRAGEDIJA U KOJOJ JE IZGORJELO TROJE DJECE – Što policija kaže na optužbe, o slučaju koji je potresao region!
.

Povodom stravične tragedije koja se jučer dogodila u porodičnoj kući u selu Vajska u opštini Bač, kada je u požaru stradalo troje djece uzrasta od jedne do četiri godine, oglasio se Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sektor za vanredne situacije demantovao je danas kao apsolutno netačne navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, o zakasnjelom reagiranju pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica u požaru u selu Vajska.

"Po dojavi o požaru koja je primljena u 08:36 na mjesto nesreće odmah je upućeno jedno vozilo s vatrogascima-spasiocima iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Bač, koja je udaljena od sela Vajska 17 kilometara. Vreme dolaska pripadnika VSJ Bač na mesto događaja je u 08:55, što je snimljeno u operativnom centru u Novom Sadu i lako se može provjeriti", izjavio je Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije.

U saopćenju se napominje da Sektor posjeduje tonske zapise o svemu navedenom.

"Također, povučena je i pasivna smjena Vatrogasno-spasilačke jedinice Bač koja je stigla na mjesto događaja u 09:05, a potom je stigla i područna VSJ Bačka Palanka u 09:45", rekao je Marić.

Na gašenju požara, u kojem je gorjela porodična kuća površine oko 140 m2 i koji je u potpunosti ugašen u 14:10 sati, sudjelovalo je ukupno pet vozila sa sedam vatrogasaca-spasilaca, piše u saopćenju.

Mediji su prenijeli da su djeca su u kući bila sama, otac je bio na poslu u selu, a majka je u tom trenutku izašla u dvorište iako je prije toga sve vrijeme bila s djecom.

Ne propustite