STANJE NA CESTAMA: Jutros se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila

Bosna i Hercegovina
STANJE NA CESTAMA: Jutros se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila
.

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Na planinskim prevojima, moguća je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle. Vozače upozoravamo i na povremene jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival), još danas u vremenu od 11:00 do 11:45 sati, doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovim mjestima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite