Prvenstvo košarkaša počinje 14. oktobra!

Sport
Prvenstvo košarkaša počinje 14. oktobra!
.

Pod predsjedanjem Dalibora Miloša, koji je preuzeo dužnost predsjednika UO SŽ-a BiH, u Sarajevu je održana sjednica UO na kojoj je donijet takmičarski Kalendar za sezonu 2017./2018. 

Prvenstvo košarkaša, uz sudjelovanje 12 klubova, počet će 14. listopada. 
Liga će biti podijeljena u dva dijela. Nakon završenog prvog dijela u kojem će nastupiti Široki, Zrinjski, Bosna, Student, Sloboda, Kaknj, Spars, Bošnjak, Mladost, Građanski, Radnik BN Basket i Vogošća, igrat će se Liga za prvaka i Liga za ostanak. 

U Ligu 6 za prvaka plasirat će se 5 prvoplasiranih momčadi iz Lige 12 kojima će se pridodati Igokea iz ABA lige. Četiri najbolje momčadi iz Lige 6 igrat će play off i u doigravanju boriti se za prvaka BiH. Kao i prošle sezone, polufinalna doigravanja igrat će se na dvije pobjede, a finale na tri.

U odnosu na prošlu sezonu novina je postojanje i mogućnosti ako se prvak BiH Igokea plasira u play off regionalne ABA lige, onda bi se momčad iz Aleksandrovca izravno plasirala u play off zajedno s 3 najbolje plasirane momčadi Lige 6. 

Preostalih 6 momčadi igrale bi Ligu za ostanak, dok bi posljednji iz prvenstva BiH izravno izgubio prvoligaški status. U 1. ligi košarkašica nastupit će Livno, Play off, Željezničar, Jedinstvo BH Telekom, Banovići, Brčanka, Mladi Krajišnik i Sloboda (N. Grad).

Ne propustite