OVO JE HIT: Frizer je samo stavio farbu na četku napravio SUPER pramenove! (VIDEO)

Moda i ljepota
OVO JE HIT: Frizer je samo stavio farbu na četku napravio SUPER pramenove! (VIDEO)
.

Ombre pramenovi su već godinama najpopularnija tehnika bojenja kose. Iako je sam klasični ombre vremenom donio i svoje brojne verzije, baza je ostala ista.

Ali da u frizerskom svijetu kreativnosti i inovacija ne manjka, dokazao je poznati istanbulski frizer i kolorista Ozden Kurtur čija je tehnika farbanja kose u ombre stilu postala pravi hit, a toliko je jednostavna da može da se uradi i kod kuće.

Ozden je na svom Instagram profilu podijelio fotografije i video na kojima izvodi najjednostavniju tehniku farbanja koja, po njegovim riječima, garantuje najprirodnije ombre pramenove. Tajna njegove moći krije se u njegovom frizerskom "oruđu" koje ne može da bude jednostavnije.
 

Naime, popularni frizer za izradu pramenova koristi jedno jedino pomagalo - četku za kosu, a na objavljenom videu je otkrio samo djelić poznate tehnike bruslajt.

Široka četka ima ulogu četkice, a krupne iglice omogućavaju da se boja na kosu nanese mnogo brže i jednostavnije. Za razliku od brojnih dosadašnjih ombre verzija poput balajaža, flambojaža, lajaž tehnika, sa bruslajtom dobijate prirodniji izgled kose i lagano osunčane pramenove koji se slojevito raspršuju kroz kosu.
 

Ovu tehniku bi mnogi rado isprobali sami kod kuće, ali frizeri ističu da, iako se čini jednostavno, ova tehnika ipak zahtjeva iskustvo, praksu i zlatne ruke profesionalca.

 

 

Ne propustite